Æblecrumble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

1 timer

Æblecrumble....uhm med sprød top og dejligt krydrede æbler. Æblecrumble er supernem og hurtig at lave. Du kan oven i købet have dejen i fryseren og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx ingridmarie (ca. 500 g)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær

Crumble

  • 60 g finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 3 spsk rørsukker
  • 100 g koldt smør

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Smør en porcelænstærteform (ca. 22 cm i diameter) med smørret og fordel resten af smørret i små klatter i bunden af formen.
  2. Læg æblerne ovenpå. Bland sukker, kanel og ingfær og drys over æblerne.

Crumble

  1. Bland havregryn, mel, de 2 slags hakkede hasselnødder og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej.
  2. Drys dejen over æblerne og bag kagen midt i ovnen.
  3. Server æblecrumblen lun sammen med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage kagen - den skal have lidt længere tid i ovnen.

Tip

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag