Æblecrumble

Æblecrumble

1 time
Fryseegnet
Æblecrumble....prøv denne lækre opskrift på æblecrumble med skøn sprød topping og dejligt krydrede æbler. Crumblen består af mandler, mel og smør - og er nem at smuldre sammen. Æblerne skal ikke skrælles - blot skæres i tern og krydres med kanel - så den er supernem og hurtig at lave. Du kan oven i købet have dejen i fryseren og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble - og rigtig gerne med iskold flødeskum eller creme fraiche - uhm!

Sådan gør du

  • Smør en porcelænstærteform (ca. 22 cm i diameter) med smørret og fordel resten af smørret i små klatter i bunden af formen.
  • Vend æblerne med de øvrige ingredienser og kom dem i formen.
Crumble
  • Bland mel, mandler, salt og sukker.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej, men gerne være i små klumper.
  • Fordel dejen over æblerne og bag kagen midt i ovnen.
  • Server æblecrumblen lun sammen med iskold creme fraiche eller flødeskum.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Der er masser af muligheder for kager med æble - prøv også denne.

Hjemmebagt æblekage
60+ min
Hjemmebagt æblekage
(548)
Velbekomme!
Frysetip

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.

Tip

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12370 kJ / 2957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1001 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,7 g
Protein: 5,5 % 3,3 g
Kulhydrat: 33,1 % 19,5 g
Fedt: 61,4 % 16,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Smør
25 g
Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
5
Sukker
3 spsk
Citronsaft
2 spsk
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Stødt kanel
1 tsk
Crumble
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Hakkede mandler
75 g
Sukker
3 spsk
Fint salt
1 knivspids
Koldt smør
125 g