Æblecrumble
&format=webp)
Prøv denne lækre opskrift på æblecrumble med skøn, sprød topping og dejligt krydrede æbler. Opskriften består af mandler, mel og smør - og er nem at smuldre sammen. Æblerne skal ikke skrælles - blot skæres i tern og krydres med kanel - så den er supernem og hurtig at lave. Du kan ovenikøbet have dejen i fryseren, og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble - og rigtig gerne med iskold flødeskum eller creme fraiche - uhm!
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
5
Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Crumble
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
100 g
Finvalsede havregryn
|
|
75 g
Hakkede mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 knivspids
Fint salt
|
|
150 g
Koldt smør
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche eller flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Crumble
Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen. Forskellige æbler indeholder forskellig mængde væde. Tidligt på sæsonen kan det være en fordel at koge æblemassen og de øvrige ingredienser op med en dl vand eller æblejuice i ca. 1 min. På den måde bliver æblemassen ikke for tør.
Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
