Æblecrumble

1 time
Fryseegnet
Æblecrumble

Prøv denne lækre opskrift på æblecrumble med skøn, sprød topping og dejligt krydrede æbler. Opskriften består af mandler, mel og smør - og er nem at smuldre sammen. Æblerne skal ikke skrælles - blot skæres i tern og krydres med kanel - så den er supernem og hurtig at lave. Du kan ovenikøbet have dejen i fryseren, og så er det endnu hurtigere at servere den lune æblecrumble - og rigtig gerne med iskold flødeskum eller creme fraiche - uhm!

Ingredienser

25 g Smør
5 Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
3 spsk Sukker
2 spsk Citronsaft
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 tsk Stødt kanel

Crumble

150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
100 g Finvalsede havregryn
75 g Hakkede mandler
3 spsk Sukker
1 knivspids Fint salt
150 g Koldt smør

Tilbehør

2½ dl Creme fraiche eller flødeskum

Sådan gør du

  • Smør en porcelænstærteform (ca. 22 cm i diameter) med smørret og fordel resten af smørret i små klatter i bunden af formen.
  • Vend æblerne med de øvrige ingredienser og kom dem i formen.

Crumble

  • Bland mel, havregryn, mandler, sukker og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet - det skal ikke samles til en dej, men gerne være i små klumper.
  • Fordel dejen over æblerne og bag kagen midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Server æblecrumblen lun sammen med iskold creme fraiche eller flødeskum.

Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen. Forskellige æbler indeholder forskellig mængde væde. Tidligt på sæsonen kan det være en fordel at koge æblemassen og de øvrige ingredienser op med en dl vand eller æblejuice i ca. 1 min. På den måde bliver æblemassen ikke for tør.

Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.

Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/ablecrumble/