Æbletærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(113 vurderinger)

1 timer

Nem og lækker opskrift på æbletærte. Har du æbler der trænger til at blive spist, er her opskriften på en hurtig æbletærte.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 150 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver

Fyld

Pynt

  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

  1. Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt ægget. Bland mel og bagepulver og rør det i "æggesnapsen".
  2. Kom dejen i en smurt springform eller tærteform med løs bund (ca. 24 cm i diameter). Forbag bunden nederst i ovnen.

Fyld

  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og vend forsigtigt cremefraiche heri. Hæld blandingen på den forbagte bund og fordel æblebådene herpå - fx taglagt i cirkelform. Bag æbletærten færdig nederst i ovnen.

Lad kagen afkøle og pynt med flormelis ved serveringen.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

30-35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for æbler kan du bruge pærer.
Pærer fra dåse fungerer også - lad dem dryppe godt af.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag