Andebryst med sprød kålsalat

Andebryst med sprød kålsalat

45 min
Her får du en skøn og smagfuld opskrift på stegt andebryst med sprød kålsalat. Det er en nem og hurtig ret du kan tilberede på under en time og spise i hverdagen i efteråret eller julemåneden. Kålsalaten er god til stegt andebryst fordi den er saftig og syrlig. Når du steger palmekålen i det overskydende fedt fra andebrysterne er det med til at binde smagene sammen. Vil du gerne bruge andre slags kål, så kan du også det - fx hvidkål, savoy eller spidskål. Du kan selv styre, om andebrystet skal være rosa eller gennemstegt. Få tips til stegetid og tilberedning af andebryst på pande her i opskriften.

Sådan gør du

Sprød kålsalat
  • Rib grønkålen og skær palmekålen i mindre stykker.
  • Hak grønkålen fint og kom det i en skål.
  • Skær bladselleri og pære i tynde skiver og kom det i skålen.
  • Rør en dressing af appelsinsaft, dijonsenep og honning.
  • Hæld halvdelen af fedtet fra stegning af andebrysterne ud og steg palmekålen på panden i den anden halvdel.
  • Kom palmekål og dressing i skålen og vend det hele godt rundt.
  • Smag til med flagesalt.
  • Lad salaten trække i ca. 10 min.
  • Drys med græskarkerner.
Pandestegt andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber.
  • Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.
Yoghurtdressing
  • Rør Græsk yoghurt, æbleeddike og honning sammen i en skål og smag til med salt og peber.

I denne opskrift kan du bruge andre slags kål. Det kunne være en blanding af flere slags. Fx spidskål, savoy, hvidkål. Grønkål, lilla grønkål, palmekål og spidskål egner sig særligt godt til stegning.

Energiindhold for hele retten:

5677 kJ / 1357 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 45,9 % 9,3 g
Kulhydrat: 25,6 % 5,2 g
Fedt: 28,5 % 2,7 g
Mere inspiration

Efteråret byder af og til på en fasan - brug den til denne dejlige ret.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Sprød kålsalat
200 g Grønkål
150 g Palmekålsblade
2 stilke Bladselleri
2 Pærer
Saften af ½ Appelsin
2 tsk Dijonsennep
2 tsk Flydende honning
Flagesalt
30 g Ristede græskarkerner (ca. g)
Pandestegt andebryst
2 Andebryster med skind
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Yoghurtdressing
2 dl Græsk yoghurt
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Æbleeddike
Groft salt
Friskkværnet peber