Andebryst med sprød kålsalat

Andebryst med sprød kålsalat

45 min
Her får du en skøn og smagfuld opskrift på stegt andebryst med sprød kålsalat. Det er en nem og hurtig ret du kan tilberede på under en time og spise i hverdagen i efteråret eller julemåneden. Kålsalaten er god til stegt andebryst fordi den er saftig og syrlig. Når du steger palmekålen i det overskydende fedt fra andebrysterne er det med til at binde smagene sammen. Vil du gerne bruge andre slags kål, så kan du også det - fx hvidkål, savoy eller spidskål. Du kan selv styre, om andebrystet skal være rosa eller gennemstegt. Få tips til stegetid og tilberedning af andebryst på pande her i opskriften.
https://www.arla.dk/opskrifter/andebryst-med-sprod-kalsalat-/

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrysterne og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. eller til fedtet er i gang med at smelte.
  • Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.
Sprød kålsalat
  • Bland imens grønkål, bladselleri og pære i en skål.
  • Rør en dressing af appelsinsaft, sennep, og honning.
  • Kassér halvdelen af fedtet fra stegning af andebrysterne ud og steg palmekålen på panden i det resterende fedt.
  • Kom palmekål og dressing i skålen og vend det hele godt rundt. Smag til med flagesalt. Lad gerne salaten trække i ca. 10 min.
  • Top med græskarkerner - rist dem evt. nogle minutter på en tør pande.
Yoghurtdressing
  • Rør yoghurt, honning og eddike sammen i en skål og smag til med salt og peber.
  • Server dressingen som tilbehør til kålsalaten og andebrysterne.

I denne opskrift kan du bruge andre slags kål. Det kunne være en blanding af flere slags. Fx spidskål, savoy, hvidkål. Grønkål, lilla grønkål, palmekål og spidskål egner sig særligt godt til stegning.

Energiindhold for hele retten:

360 kJ / 86 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 46 % 9,7 g
Kulhydrat: 25,3 % 5,4 g
Fedt: 28,7 % 2,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

2 Andebryster med skind
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sprød kålsalat
100 g Finthakket grønkål
2 stilke Bladselleri i tynde skiver
2 Pærer i tynde skiver
½ Appelsin, saften heraf
2 tsk Dijonsennep
2 tsk Flydende honning
150 g Strimlede palmekålsblade
Flagesalt
30 g Græskarkerner, gerne ristede (ca. g)
Yoghurtdressing
2 dl Græsk yoghurt
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Æbleeddike
¼ Groft salt
Friskkværnet peber