Andebryst med sprød kålsalat

Andebryst med sprød kålsalat

45 min
Andebryst, stegt på panden,serveres her med kartofler i både og sprød kålsalat. Kålsalaten som er utrolig lækker og fuld af fibre og er et perfekt tilbehør til det pandestegte andebryst. Det er nemt og hurtigt at stege andebryst på panden - og du kan selv styre, om andebrystet skal være rosa eller gennemstegt. Få tips til stegetid og tilberedning af andebryst på pande her i opskriften.

Sådan gør du

Kartoffelbåde
  • Læg kartoflerne i en bradepande med bagepapir.
  • Fordel fedtstof, salt og peber på kartoflerne - vend godt rundt.
  • Steg kartoflerne midt i ovnen.
Sprød kålsalat
  • Kom den fintsnittede kål i en sigte.
  • Drys kålen med salt og lad den trække ca. 15 min.
  • Bland imens fløde, æble, citronsaft og rørsukker godt sammen.
  • Vend kålen heri og drys salaten med græskarkerner.
Pandestegt andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst.
  • Drys med salt og peber.
  • Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte.
  • Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.
Bagetid for kartofler
  • Ca. ½ time ved 225°.
Mere inspiration

Efteråret byder af og til på en fasan - brug den til denne dejlige ret.

Velbekomme!
Variation

Denne opskrift med andebryst med sprød kålsalat kan gøres mere "julet", hvis du tilsætter timian til kartoflerne, ribsgele i salat og som tilbehør - og serverer en andesovs ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7867 kJ / 1880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 34,8 % 6,4 g
Kulhydrat: 49,7 % 9,2 g
Fedt: 15,5 % 1,3 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Kartoffelbåde
Store kartofler i både (ca. kg)
1 kg
Rapsolie
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Sprød kålsalat
Fintsnittet savojkål
200 g
Fintsnittet rødkål
300 g
Groft salt
1 tsk
¼ liter
Æble i små tern (ca. 100 g)
1
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Rørsukker
1½ spsk
Ristede og saltede græskarkerner (ca. g)
25 g
Pandestegt andebryst
Andebryster med skind (ca. 600 g)
2
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber