Rødkål

45 min Tilbehør

Klassisk varm hjemmelavet rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.

Rødkål
Mere inspiration

Rødkålens perfekte match.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1833 kJ / 438 kcal

Næringsindhold pr. 100g

311 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 7,4 % 1,3 g
Kulhydrat: 49,4 % 9 g
Fedt: 43,2 % 3,6 g
Variation

Med færdigkøbt rødkål: Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til. Med æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser