Hjemmelavet rødkål

45 min
Hjemmelavet rødkål

Klassisk varm hjemmelavet rødkål med masser af smag. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.

Ingredienser

25 g Smør
500 g Fintsnittet rødkål
3 spsk Sukker
3 spsk Ribsgelé
3 spsk Æbleeddike
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 skiver Appelsiner
3 Laurbærblade
1 Kanelstang

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde uden at det bruner.
  • Steg rødkål ved jævn varme i ca. 3 min - eller til den falder sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad rødkålen simre ved svag varme og under låg i ca. ½ time til den er mør.
  • Fjern appelsinskiver, laurbærblade og kanelstang.
  • Smag til og server rødkålen varm.

Variation med løg og æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både og 3 uskrællede æbler, fx cox orange, i tern efter ca. 12 min. kogetid.

Hvis du er vild med den gamle opskrift, så smag den her til med 1 tsk. allehånde og skift eddike ud med mørk balsamico.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2545 kJ / 608 kcal

Næringsindhold pr. 100g

328 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 4,7 % 0,9 g
Kulhydrat: 63,2 % 12,2 g
Fedt: 32,1 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodkal/