Rødkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(95 vurderinger)

45 min

Klassisk varm rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 spsk ribsgelé
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g fintsnittet rødkål

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring smør, gele, eddike, allehånde og salt i kog i en stor gryde. Tilsæt rødkålen og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Variation - rødkål med æbler

Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Variation - rødkål fra glas

Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: