Hjemmelavet rødkål

45 min
Hjemmelavet rødkål

Klassisk varm hjemmelavet rødkål med masser af smag. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.

Ingredienser

25 g Smør
500 g Fintsnittet rødkål
3 spsk Sukker
3 spsk Ribsgelé
3 spsk Æbleeddike
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 skiver Appelsiner
3 Laurbærblade
1 Kanelstang

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde uden at det bruner.
  • Steg rødkål ved jævn varme i ca. 3 min - eller til den falder sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og lad rødkålen simre ved svag varme og under låg i ca. ½ time til den er mør.
  • Fjern appelsinskiver, laurbærblade og kanelstang.
  • Smag til og server rødkålen varm.

Variation med løg og æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både og 3 uskrællede æbler, fx cox orange, i tern efter ca. 12 min. kogetid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2546 kJ / 609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 4,6 % 0,9 g
Kulhydrat: 63,2 % 12,2 g
Fedt: 32,2 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodkal/