Rødkål

Rødkål

45 min
Klassisk varm hjemmelavet rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.

Sådan gør du

Rødkål
  • Bring smør, gele, eddike, allehånde og salt i kog i en stor gryde.
  • Tilsæt rødkålen og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.
  • Tag låget af gryden og kog ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Med færdigkøbt rødkål: Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til. Med æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Energiindhold for hele retten:

1835 kJ / 439 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,5 % 1 g
Kulhydrat: 50,3 % 9,2 g
Fedt: 44,2 % 3,7 g
Mere inspiration

Rødkålens perfekte match.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Rødkål
25 g Smør
4 spsk Ribsgelé
2 tsk Mørk balsamicoeddike
¼ tsk Stødt allehånde
1 tsk Groft salt
500 g Fintsnittet rødkål