Rødkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(104 vurderinger)

45 min

Klassisk varm rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 spsk ribsgelé
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g fintsnittet rødkål

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Bring smør, gele, eddike, allehånde og salt i kog i en stor gryde.
  2. Tilsæt rødkålen og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.
  3. Tag låget af gryden og kog ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Variation - rødkål med æbler

Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Variation - rødkål fra glas

Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag