Klassisk varm hjemmelavet rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde. Det er hurtigt og nemt at give julemiddagen et personligt præg ved at tilberede rødkålen selv. Du kan gøre den hjemmelavede rødkål helt færdig et par dage før, hvis det kniber med tiden juleaften.
1833 kJ / 438 kcal
311 kJ / 74 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,4 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 49,4 % | 9 g |
Fedt: | 43,2 % | 3,6 g |
Med færdigkøbt rødkål: Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til. Med æbler: Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.