Julesalat med rødkål

Julesalat med rødkål

20 min
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner. Perfekt som selvstændig frokostsalat - eller som lækkert tilbehør til fx juleand og flæskesteg. Denne julesalat med rødkål er virkelig et godt bud på et alternativt tilbehør og giver et dejligt modspil til julemaden.
https://www.arla.dk/opskrifter/julesalat-med-rodkal/

Sådan gør du

  • Kram rødkål og salt godt sammen.
  • Vend rødløg, frugt, persille, olie, eddike og honning i kålen - og kom julesalaten på et fad.
  • Mos salatosteternene med en gaffel og drys det over julesalaten.
  • Top med brændte mandler og server.

Du kan bruge hvidkål, spidskål (alm. eller lilla) i stedet for rødkål - og du kan bruge frisk hakket grønkål i stedet for persille. Appelsinen kan udskiftes - eller suppleres med æbler i tynde skiver.

Energiindhold for hele retten:

4397 kJ / 1051 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 13,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 31,3 % 7,1 g
Fedt: 54,9 % 5,7 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve kræfter med selv at lave brændte mandler, så har du opskriften her

Brændte mandler
45 min
Brændte mandler
(644)

Ingredienser

400 g Fintsnittet rødkål
¾ tsk Groft salt
1 Lille, finthakket rødløg
2 Appelsiner, fileter heraf
1 Granatæble, kerner heraf (ca. 100 g)
½ dl Grofthakket persille
1 spsk Sesamolie eller olivenolie
1 spsk Mørk balsamicoeddike
½ spsk Flydende honning
Topping
100 g Salatost i tern
50 g Grofthakkede brændte mandler, peanuts eller cashewnødder