Julesalat med rødkål

Julesalat med rødkål

20 min
Fantastisk frisk og farverig julesalat med rødkål, appelsin, brændte mandler og granatæblekerner. Perfekt som selvstændig frokostsalat - eller som lækkert tilbehør til fx juleand og flæskesteg. Denne julesalat med rødkål er virkelig et godt bud på et alternativt tilbehør og giver et dejligt modspil til julemaden.

Sådan gør du

  • Kram rødkål og salt godt sammen.
  • Vend rødløg, frugt, persille, olie, eddike og honning i kålen - og kom julesalaten på et fad.
  • Mos salatosteternene med en gaffel og drys det over julesalaten.
  • Top med brændte mandler og server.
Variation

Du kan bruge hvidkål, spidskål (alm. eller lilla) i stedet for rødkål - og du kan bruge frisk hakket grønkål i stedet for persille. Appelsinen kan udskiftes - eller suppleres med æbler i tynde skiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4390 kJ / 1049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 13,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 31,2 % 7,1 g
Fedt: 55 % 5,8 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve kræfter med selv at lave brændte mandler, så har du opskriften her

Brændte mandler
45 min
Brændte mandler
(534)

Ingredienser

Fintsnittet rødkål
400 g
Groft salt
¾ tsk
Lille, finthakket rødløg
1
Appelsiner, fileter heraf
2
Granatæble, kerner heraf (ca. 100 g)
1
Grofthakket frisk persille
½ dl
Sesamolie eller olivenolie
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Flydende honning
½ spsk
Topping
Salatost i tern
100 g
Grofthakkede brændte mandler, peanuts eller cashewnødder
50 g