De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.
Du kan evt. bruge de brændte mandler i en lækker julesalat
6774 kJ / 1619 kcal
1694 kJ / 405 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 10,4 % | 10,4 g |
Kulhydrat: | 31,5 % | 31,4 g |
Fedt: | 58,1 % | 26,6 g |
Server gerne en varm hvid gløgg til de brændte mandler.
Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.