Server gerne en varm hvid gløgg til de brændte mandler.
De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.
Du kan evt. bruge de brændte mandler i en lækker julesalat
6774 kJ / 1619 kcal
1694 kJ / 405 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 10,4 % | 10,4 g |
Kulhydrat: | 31,5 % | 31,4 g |
Fedt: | 58,1 % | 26,6 g |
Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.