Brændte mandler

Brændte mandler

45 min
Brændte mandler smager helt forrygende og denne opskrift er nem og ligetil. Brændte mandler er ikke kun en skøn julesnack, men de smager også skønt som det sprøde drys på en julet rødkålssalat eller på din morgen-chia-grød. Har du lyst til at lege og give de brændte mandler et ekstra smagspift, fx af lakrids, så se mere i tippet under opskriften.
https://www.arla.dk/opskrifter/brandte-mandler/

Sådan gør du

Brændte mandler
  • Kom mandler, sukker og vand på en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til flydende karamel. Fortsæt med at røre i karamelmassen til sukkeret krystalliseres og bliver hvidt og tørt.
  • Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til det yderste lag af sukkeret karamelliserer let (og ligner opskriftsfotoet). Skru evt. ned til jævn varme.
  • Vil du have mandlerne helt blanke og klare, så fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke.
  • Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
  • Bræk de kolde mandler fra hinanden og server de brændte mandler som "juleknas".

De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.

Du kan evt. bruge de brændte mandler i en lækker julesalat

Energiindhold for hele retten:

6774 kJ / 1619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1694 kJ / 405 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,4 g
Protein: 10,4 % 10,4 g
Kulhydrat: 31,5 % 31,4 g
Fedt: 58,1 % 26,6 g
Mere inspiration

Server gerne en varm hvid gløgg til de brændte mandler.

Hvid gløgg
50 min
Hvid gløgg
(15)
Relateret video
Brændte mandler

Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.

Ingredienser

Brændte mandler
200 g Mandler
125 g Sukker (ca. 2 dl)
¾ dl Vand