Brændte mandler

Bedømmelse

(226 vurderinger)

45 min

Hjemmelavet juleknas - brændte mandler smager godt hele året rundt!

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g mandler
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring - sukkeret bliver nu hvidt og tørt. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke. Skru evt. ned til jævn varme. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Bræk de kolde mandler fra hinanden og server de brændte mandler som "juleknas".

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan