Brændte mandler

Brændte mandler

45 min
Hjemmelavede brændt mandler smager helt forrygende og denne opskrift er nem og ligetil. Brændte mandler er ikke kun en skøn julesnack, men de smager også skønt som det sprøde drys på en julet rødkålssalat eller på din morgen-chia-grød. Har du lyst til at lege og give de brændte mandler et ekstra smagspift, fx af lakrids, så se mere i tippet under opskriften.
Mere inspiration

Server gerne en varm hvid gløgg til de brændte mandler.

Hvid gløgg
50 min
Hvid gløgg
(11)
Velbekomme!
Tips

De brændte mandler kan twistes og gives andre smage. Lad de brændte mandler blive helt kolde og tilsæt fx lakridspulver, vanilje, kanel, stødt kardemomme eller stødt ingefær. Det gøres nemmest i en pose, så krydderiet kan rystes godt rundt om mandlerne. Du kan også tilsætte rosmarinkviste, men de skal så med i panden. Rosmarin giver en overraskende skøn smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6403 kJ / 1530 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1601 kJ / 383 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 10,9 % 10,3 g
Kulhydrat: 43,9 % 41,4 g
Fedt: 45,2 % 19,5 g
Relateret video
Brændte mandler

Brændte mandler er klassisk juleslik af den meget sprøde slags. Hjemmelavede brændte mandler smager bare lidt bedre - og denne opskrift er nem og lige til https://www.arla.dk/opskrifter/brandt... Brændte mandler er lækker som topping på din yoghurt, knust og rørt i hjemmelavet vaniljeis eller sprødt drys på risalamanden til jul.

Ingredienser