Brunede kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(216 vurderinger)

60+ min

Brunede kartofler er en klassiker på julebordet. Prøv denne nemme opskrift på brunede kartofler næste gang du vil lave perfekte brunede kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 kg pillede, kolde små kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
  2. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
  3. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme.
  4. Kom kartoflerne i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.

Forbered i god tid

Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering.

Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 115 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 14 %

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Valpolicella, Frankrig, Italien

Vin med sødme. Hvid: vouvray, rød: valpolicella ripasso eller druen zinfandel Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til skinke

Andre gode forslag