Brunede kartofler

Brunede kartofler

60+ min
Brunede kartofler som tilbehør til julemiddagen er en klassiker, uanset om du serverer and og/eller flæskesteg. Du kan koge og pille kartoflerne dagen i forvejen, og du kan brune kartoflerne i god tid før julemiddagen, så der behøver ikke gå panik i dig lige før spisetid. Prøv denne nemme opskrift på brunede kartofler næste gang, så er du sikker på at få perfekte sukkerbrunede kartofler.

Sådan gør du

Brunede kartofler
  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
  • Tilsæt smør og skru op til kraftig varme.
  • Kom kartofler og salt i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand, hvis kartoflerne begynder at blive tørre.
Mere inspiration
Andesteg
60+ min
Andesteg
(305)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering. De brunede kartofler kan gøres næsten færdige et par timer i forvejen. Brun kartoflerne, i karamellen, i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.

Bemærk

Hvis du vælger at skylle kartoflerne, inden du kommer dem i det brunede sukker, skal du være ekstra forsigtig, da sukkeret kan sprøjte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5504 kJ / 1315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 78,4 % 22,8 g
Fedt: 15,7 % 2,1 g
Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

Ingredienser

Brunede kartofler
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Smør
25 g
Pillede, kolde små kartofler
1 kg
Salt
½ tsk