Brunede kartofler

Brunede kartofler

60+ min Tilbehør
Brunede kartofler som tilbehør til julemiddagen er en klassiker, uanset om du serverer and og/eller flæskesteg. Du kan koge og pille kartoflerne dagen i forvejen, og du kan brune kartoflerne i god tid før julemiddagen, så der behøver ikke gå panik i dig lige før spisetid. Prøv denne nemme opskrift på brunede kartofler næste gang, så er du sikker på at få perfekte sukkerbrunede kartofler.
Mere inspiration
Andesteg
60+ min
Andesteg
(304)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering. De brunede kartofler kan gøres næsten færdige et par timer i forvejen. Brun kartoflerne, i karamellen, i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.

Bemærk

Hvis du vælger at skylle kartoflerne, inden du kommer dem i det brunede sukker, skal du være ekstra forsigtig, da sukkeret kan sprøjte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5508 kJ / 1316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 78,4 % 22,8 g
Fedt: 15,7 % 2,1 g
Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

Ingredienser