Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering. De brunede kartofler kan gøres næsten færdige et par timer i forvejen. Brun kartoflerne, i karamellen, i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.
Hvis du vælger at skylle kartoflerne, inden du kommer dem i det brunede sukker, skal du være ekstra forsigtig, da sukkeret kan sprøjte.
5504 kJ / 1315 kcal
495 kJ / 118 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 5,9 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 78,4 % | 22,8 g |
Fedt: | 15,7 % | 2,1 g |
Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 kg
Pillede, kolde små kartofler
|
|
½ tsk
Salt
|