Brunede kartofler

60+ min Tilbehør

Brunede kartofler er en klassiker til jul, uanset om du serverer and og/eller flæskesteg. Prøv denne nemme opskrift på brunede kartofler næste gang, så er du sikker på at få perfekte brunede kartofler.

Brunede kartofler
Mere inspiration
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5508 kJ / 1316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 78,4 % 22,9 g
Fedt: 15,7 % 2,1 g
Forbered i god tid

Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering. De brunede kartofler kan gøres næsten færdige et par timer i forvejen. Brun kartoflerne, i karamellen, i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.

Bemærk

Hvis du vælger at skylle kartoflerne, inden du kommer dem i det brunede sukker, skal du være ekstra forsigtig, da sukkeret kan sprøjte.

Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

Ingredienser