Brunede kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(178 vurderinger)

60+ min

Når du koger og piller kartoflerne dagen i forvejen, undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering.

Ingredienser

Antal portioner

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 kg pillede, kolde små, faste kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og skru op til kraftig varme. Kom kartoflerne i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.

Tips

De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Brun kartoflerne i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke. Kog og pil evt. kartoflerne dagen før.

Se, hvordan man laver perfekte brunede kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 115 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Valpolicella, Frankrig, Italien

Vin med sødme. Hvid: vouvray, rød: valpolicella ripasso eller druen zinfandel Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til skinke