Brunede kartofler

Brunede kartofler

45 min
Arbejdstid: 45 min
Brunede kartofler som tilbehør til julemiddagen er en klassiker, uanset om du serverer and og/eller flæskesteg. Du kan koge og pille kartoflerne dagen i forvejen, brune dem i god tid før julemiddagen, og så varme de brunede kartofler op lige før spisetid. Prøv denne nemme opskrift på brunede kartofler næste gang, så er du sikker på at få perfekte sukkerbrunede kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/brunede-kartofler/

Sådan gør du

Brunede kartofler
  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme.
  • Tilsæt smør og skru op til kraftig varme.
  • Kom kartofler og salt i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 min. Vend forsigtigt i dem. Tilsæt evt. lidt vand, hvis kartoflerne begynder at blive tørre.

Kog og pil kartoflerne dagen i forvejen, så undgår du, at arbejdet hober sig op lige før servering. De brunede kartofler kan gøres næsten færdige et par timer i forvejen. Brun kartoflerne, i karamellen, i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.

Hvis du vælger at skylle kartoflerne, inden du kommer dem i det brunede sukker, skal du være ekstra forsigtig, da sukkeret kan sprøjte.

Energiindhold for hele retten:

5504 kJ / 1315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 78,4 % 22,8 g
Fedt: 15,7 % 2,1 g
Relateret video
Perfekte brunede kartofler

Driller de brunede kartofler? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver perfekte brunede kartofler.

Ingredienser

Brunede kartofler
85 g Sukker (ca. 1 dl)
25 g Smør
1 kg Pillede, kolde små kartofler
½ tsk Salt