Havregrynskugler - de nemme
Havregrynskugler er uundværlige på konfektfadet i juledagene - og her er opskriften på de nemmeste og meget lækre havregrynskugler. Du kan godt lave en stor portion, for de kan sagtens holde nogle dage (hvis du kan lade dem være). Havregrynskuglerne er nemme at lave - også for børnene - så her er en oplagt aktivitet for hele familien.
Ingredienser
Havregrynskugler
175 g
Finvalsede havregryn (ca. 5¾ dl)
|
|
---|---|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
4½ spsk
Kakaopulver (ca. 25 g)
|
|
100 g
Blødt smør
|
|
2 spsk
Vand, kaffe eller juice
|
ca. 1 dl
Kokosmel, flormelis eller kakao
|
---|
Sådan gør du
Havregrynskugler
Kør dine havregryn i en hurtighakker, hvis du vil have en lidt finere masse. Det kan med fordel gøres med grovvalsede havregryn, men også med nogle finvalsede økologiske havregryn, da de kan være lidt hårde at tygge. Det er også nemmere at trille kuglerne i havregryn, der er findelte. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.
Tilsæt evt. en smule rom for at få nogle havregrynskugler, der minder lidt om romkugler
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8584 kJ / 2052 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1866 kJ / 446 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 4,9 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 43,7 % | 48 g |
Fedt: | 51,4 % | 25,9 g |