Havregrynskugler - de nemme

Havregrynskugler - de nemme

15 min
Havregrynskugler er uundværlige på konfektfadet i juledagene - og her er opskriften på de nemmeste og meget lækre havregrynskugler. Du kan godt lave en stor portion, for de kan sagtens holde nogle dage (hvis du kan lade dem være). Havregrynskuglerne er nemme at lave - også for børnene - så her er en oplagt aktivitet for hele familien.
https://www.arla.dk/opskrifter/havregrynskugler---de-nemme-/

Sådan gør du

Havregrynskugler
  • Bland de tørre ingredienser i en skål.
  • Rør det bløde smør heri og ælt massen til den er sammenhængende. Tilsæt væske og ælt igen.
  • Tril små kugler og rul dem i kokosmel, flormelis og eller kakaopulver. Du kan med fordel rulle dem i hænderne, det får pynten til at hænge bedre fast.
  • Stil havregrynskuglerne tildækket i køleskabet til servering.

Kør dine havregryn i en hurtighakker, hvis du vil have en lidt finere masse. Det kan med fordel gøres med grovvalsede havregryn, men også med nogle finvalsede økologiske havregryn, da de kan være lidt hårde at tygge. Det er også nemmere at trille kuglerne i havregryn, der er findelte. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.

Tilsæt evt. en smule rom for at få nogle havregrynskugler, der minder lidt om romkugler

Energiindhold for hele retten:

8584 kJ / 2052 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1866 kJ / 446 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,8 g
Protein: 4,9 % 5,3 g
Kulhydrat: 43,7 % 48 g
Fedt: 51,4 % 25,9 g

Ingredienser

Havregrynskugler
175 g Finvalsede havregryn (ca. 5¾ dl)
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
4½ spsk Kakaopulver (ca. 25 g)
100 g Blødt smør
2 spsk Vand, kaffe eller juice
ca. 1 dl Kokosmel, flormelis eller kakao