Havregrynskugler de luxe

Havregrynskugler de luxe

30 min
Skønne luksus havregrynskugler med hasselnødder, piskefløde og likør. Havregrynskugler er den klassiske julekonfekt hos mange. Vi har opgraderet de klassiske havregrynskugler med denne version, hvor vi tilføjer et lag af sprøde hasselnødder yderst - og inderst tilsætter vi en anelse fedme i form af piskefløde og en gang likør, som løfter smagen.

Sådan gør du

Ristede hasselnødder
  • Hak hasselnødderne groft og rist dem i en lille bradepande midt i ovnen.
  • Lad dem køle af og hak dem lidt finere.
Havregrynskugler
  • Kom smør og de øvrige ingredienser i en skål.
  • Rør grundigt eller ælt blandingen sammen med hænderne og del den i passende stykker.
  • Tril dem til kugler og tril i de tørristede hasselnødder. Stil havregrynskuglerne koldt indtil serveringen.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 150° - traditionel ovn.

Baileys kan erstattes med samme mængde kold kaffe, cognac, rom, likør eller vand.

Kuglerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade, før de trilles i nødderne. Andre finthakkede nødder, frysetørrede bær, rå kakaopulver og lign. kan også bruges.

Energiindhold for hele retten:

6609 kJ / 1580 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2203 kJ / 527 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,8 g
Protein: 5 % 6,5 g
Kulhydrat: 23,7 % 30,7 g
Fedt: 70 % 41,6 g
Alkohol: 1,3 %
Mere inspiration

Nem opskrift på klassiske havregrynskugler.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Ristede hasselnødder
1 dl Hasselnøddekerner
Havregrynskugler
75 g Blødt smør
1½ dl Finvalsede havregryn
1 dl Kokosmel
½ dl Flormelis
1½ spsk Kakaopulver
1 tsk Vaniljepasta
1 spsk Likør, fx Baileys
1 spsk Piskefløde