Havregrynskugler a la romkugler

Havregrynskugler a la romkugler

15 min
Fryseegnet
Havregrynskugler med et twist - vi har smagt den klassiske grundopskrift til med marmelade og romessens, så de minder om romkugler. Opskriften har få ingredienser og kræver blot en skål og ske. Opbevar havregrynskugler a la romkugler på køl og tag dem frem, når det er snacktid. De bliver med høj sandsynlighed et hit blandt både store og små!

Sådan gør du

  • Bland havregryn, flormelis og kakao sammen i en skål.
  • Tilsæt smør og marmelade.
  • Rør blandingen godt sammen og smag den til med rom eller romessens.
  • Tril ca. 30 kugler og rul dem i den valgte pynt.
  • Opbevar havregrynskuglerne i køleskabet eller fryser (de tør hurtigt op).

Kør dine havregryn i en hurtighakker, hvis du vil findele havregrynene. Det kan med fordel gøres med grovvalsede havregryn, men også med nogle finvalsede økologiske havregryn, da de kan være lidt hårde at tygge. Marmeladen kan erstattes af æble- eller pæremos, evt. færdigkøbt. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.

Energiindhold for hele retten:

8240 kJ / 1969 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1702 kJ / 407 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,3 g
Protein: 7 % 7 g
Kulhydrat: 51,2 % 51,3 g
Fedt: 41,8 % 19,2 g
Mere inspiration

Ingredienser

Finvalsede havregryn
175 g
Flormelis
100 g
Kakaopulver
4½ spsk
Blødt smør
50 g
Abrikos- eller hindbærmarmelade
4½ spsk
Romessens, rom eller romaroma
1 tsk
Pynt
Kokosmel, krymmel eller sesamfrø