Havregrynskugler a la romkugler
15 min
Fryseegnet
•
Havregrynskugler med et twist - vi har smagt den klassiske grundopskrift til med marmelade og romessens, så de minder om romkugler. Opskriften har få ingredienser og kræver blot en skål og ske. Opbevar havregrynskugler a la romkugler på køl og tag dem frem, når det er snacktid. De bliver med høj sandsynlighed et hit blandt både store og små!
Ingredienser
175 g
Finvalsede havregryn
|
|
---|---|
100 g
Flormelis
|
|
4½ spsk
Kakaopulver
|
|
50 g
Blødt smør
|
|
4½ spsk
Abrikos- eller hindbærmarmelade
|
|
1 tsk
Romessens, rom eller romaroma
|
Pynt
Kokosmel, krymmel eller sesamfrø
|
---|
Sådan gør du
Kør dine havregryn i en hurtighakker, hvis du vil findele havregrynene. Det kan med fordel gøres med grovvalsede havregryn, men også med nogle finvalsede økologiske havregryn, da de kan være lidt hårde at tygge. Marmeladen kan erstattes af æble- eller pæremos, evt. færdigkøbt. Havregrynskuglerne kan opbevares i køleskabet i ca. 4 døgn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8240 kJ / 1969 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1702 kJ / 407 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,3 g |
Protein: | 7 % | 7 g |
Kulhydrat: | 51,2 % | 51,3 g |
Fedt: | 41,8 % | 19,2 g |