Små havregrynskager med flødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Denne opskrift på små havregrynskager med flødeskum er et hit til festen. Havregrynskagerne smager lækkert og får et friskt syrligt pift med appelsinskiver.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

18 sammenlagte kager

Opskriften gælder for 1 portion

  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. 3 spsk)
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 100 g havregryn (ca. 2½ dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet
  • 2 skiver appelsiner skåret i 1/8

Fyld

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer.
  2. Rør havregrynene i.
  3. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne bliver ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene.
  4. Bag kagerne midt i ovnen
  5. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Pynt

Pynt halvdelen af kagerne med smeltet chokolade og pynt med appelsinstykker.

Fyld

Pisk fløden til et let flødeskum og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Fordel fyldet imellem kagerne og server straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

En sød, hvid vin på muscat-druen fx en muscat de beaumes de venise vil passe rigtig godt til disse kager Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin

Andre gode forslag