Små havregrynskager med flødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Denne opskrift på små havregrynskager med flødeskum er et hit til festen. Havregrynskagerne smager lækkert og får et friskt syrligt pift med appelsinskiver.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

18 sammenlagte kager

Opskriften gælder for 1 portion

  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. 3 spsk)
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 100 g havregryn (ca. 2½ dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet
  • 2 skiver appelsiner skåret i 1/8

Fyld

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Pynt halvdelen af kagerne med smeltet chokolade og pynt med appelsinstykker.

Ved serveringen

Pisk fløden til et let flødeskum og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Fordel fyldet imellem kagerne og server straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

En sød, hvid vin på muscat-druen fx en muscat de beaumes de venise vil passe rigtig godt til disse kager Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin

Andre gode forslag