Små havregrynskager med flødeskum
Hjemmelavede havregrynskager tager kegler - og disse små havregrynskager med flødeskum er både dekorative og meget velsmagende. Måske synes du faktisk at det nærmere er havregrynssmåkager, fordi de er alt for små? Men så er det helt i orden at spise to... Havregrynskagerne kan bages i forvejen og ligge klar i kagedåsen til at blive lagt sammen med et fyld af flødeskum. Disse havregrynskager er lagt sammen om flødeskum med et syrligt pift af appelsinskal og - saft.
Ingredienser
Dej til havregrynskager
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
25 g
Brun farin (ca. 3 spsk)
|
|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
100 g
Havregryn (ca. 2½ dl)
|
Flødeskumsfyld
2 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
Pynt
100 g
Mørk chokolade - smeltet
|
|
---|---|
Fileter af appelsiner
|
Sådan gør du
Dej til havregrynskager
Flødeskumsfyld
Pynt
Du kan lave det flødeskumsfyld du bedst kan lide. Bland fx friske hindbær og vaniljekorn i - eller prøv med fintrevet chokolade. Havregrynskagerne kan holde sig sprøde i en tæt dåse nogle dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11361 kJ / 2715 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1742 kJ / 416 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 35,3 % | 36,2 g |
Fedt: | 61,7 % | 29,1 g |
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.