Små havregrynskager med flødeskum
60+ min

Små havregrynskager med flødeskum

Denne opskrift på små havregrynskager med flødeskum er et hit til festen. Havregrynskagerne smager lækkert og får et friskt syrligt pift med appelsinskiver.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små havregrynskager med flødeskum

Denne opskrift på små havregrynskager med flødeskum er et hit til festen. Havregrynskagerne smager lækkert og får et friskt syrligt pift med appelsinskiver.

18 sammenlagte kager

Opskriften gælder for 1 portion

  • 100 g blødt smør
  • 25 g brun farin (ca. 3 spsk)
  • 75 g sukker (ca. ¾ dl)
  • 100 g havregryn (ca. 2½ dl)

Pynt

  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet
  • 2 skiver appelsiner skåret i 1/8

Fyld

Fremgangsmåde:

Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer. Rør havregrynene i. Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne blive ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene. Bag dem midt i ovnen. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Pynt halvdelen af kagerne med smeltet chokolade og pynt med appelsinstykker.

Ved serveringen

Pisk fløden til et let flødeskum og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Fordel fyldet imellem kagerne og server straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

En sød, hvid vin på muscat-druen fx en muscat de beaumes de venise vil passe rigtig godt til disse kager Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin