Små havregrynskager med flødeskum

Små havregrynskager med flødeskum

60+ min
Hjemmelavede havregrynskager tager kegler - og disse små havregrynskager med flødeskum er både dekorative og meget velsmagende. Måske synes du faktisk at det nærmere er havregrynssmåkager, fordi de er alt for små? Men så er det helt i orden at spise to... Havregrynskagerne kan bages i forvejen og ligge klar i kagedåsen til at blive lagt sammen med et fyld af flødeskum. Disse havregrynskager er lagt sammen om flødeskum med et syrligt pift af appelsinskal og - saft.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej til havregrynskager
  • Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer.
  • Rør havregrynene i.
  • Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne bliver ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene.
  • Bag kagerne midt i ovnen
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Flødeskumsfyld
  • Pisk fløden til et let flødeskum og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Fordel fyldet imellem kagerne og server straks.
Pynt
  • Pynt halvdelen af kagerne med smeltet chokolade og pynt med appelsinfileter.

Du kan lave det flødeskumsfyld du bedst kan lide. Bland fx friske hindbær og vaniljekorn i - eller prøv med fintrevet chokolade. Havregrynskagerne kan holde sig sprøde i en tæt dåse nogle dage.

Energiindhold for hele retten:

11509 kJ / 2751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1765 kJ / 422 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 2,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 34,8 % 36,2 g
Fedt: 62,3 % 29,7 g
Mere inspiration

Har du lyst til flere kager - næsten som bageren laver dem?

Gåsebryst
60+ min
Gåsebryst
(12)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Dej til havregrynskager
Blødt smør
100 g
Brun farin (ca. 3 spsk)
25 g
Sukker (ca. ¾ dl)
75 g
Havregryn (ca. 2½ dl)
100 g
Flødeskumsfyld
Piskefløde
2 dl
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Pynt
Mørk chokolade - smeltet
100 g
Fileter af appelsiner