Bananpandekager

Bananpandekager

30 min
Bananpandekager - den nemmeste opskrift på lækre bananpandekager med havregryn. Pandekagerne er lynhurtige at lave, og de kan serveres til morgenmad, mellemmåltid og/eller dessert. Pak dem fx i madpakken sammen med frisk frugt - eller server skyr, friske bær og honning til, når den står på lune bananpandekager til dessert. De lette og luftige pandekager med banan er et hit uanset årstid og tidspunkt.

Sådan gør du

Bananpandekager
  • Kom alle ingredienser i en blender og kør til en ensartet dej.
  • Har du ingen blender, kan du mose bananerne med en gaffel og bland det sammen med resten af ingredienserne.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg små pandekager (ca. ½ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Gentag med resten af smørret og dejen.

Hvis du godt kan lide en mere grov struktur på bananpandekagen, så lad være med at blende dejen. Har du overskud af skyr og/eller yoghurt med eller uden frugt, så kan du anvende dem både i dejen og som tilbehør til pandekagerne. Prøv at bage mange bittesmå pandekager - det tager selvfølgelig længere tid, men de er både sjove at lave og at spise.

Energiindhold for hele retten:

3580 kJ / 856 kcal

Næringsindhold pr. 100g

705 kJ / 169 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 15,1 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,1 % 19,5 g
Fedt: 37,8 % 7,2 g
Mere inspiration

Server en frisk smoothie til bananpandekagerne.

Ingredienser

Bananpandekager
3 Æg
75 g Finvalsede havregryn
2 Bananer
1 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
20 g Smør
Topping
Skyr naturel
Blandede bær
Honning
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk