Minipandekager

Minipandekager

30 min
Minipandekager - også kaldet "cereal pancakes" - er små søde og lækre minipandekager serveret med mælk. Minipandekagerne smager også godt som topping på fx yoghurt eller is. Dejen er hurtig og nem at lave, men bagningen kræver lidt tålmodighed.
https://www.arla.dk/opskrifter/minipandekager/

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sekunder til blandingen er helt glat.
  • Kom blandingen i en sprøjtepose eller en blød plastflaske, fx en tom ketchupflaske.
  • Lad en pande blive godt varm og smelt lidt smør herpå. Tryk dej til de små pandekager ud i panden (små "dutter" på størrelse med en hasselnød). De er hurtigt bagte, så vær klar til at vende dem.
  • Kom dem på en tallerken og fortsæt med resten af dejen.
  • Fordel minipandekagerne i 2 skåle sammen med jordbær. Hæld mælk på minipandekagerne og server straks.

Dejen kan farves ved at tilsætte fx spinat, brombær eller hindbær. Prøv også at lave tapas af pandekagerne ved at stikke en pind skiftesvis igennem pandekager og skiver af fx banan og jordbær. Bliver du træt af at bage minipandekager, kan du fint bage større pandekager af dejen.

Energiindhold for hele retten:

4209 kJ / 1006 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 51,6 % 13,4 g
Fedt: 32 % 3,8 g
Mere inspiration

Du kan også lave minipandekager af denne dej på bananpandekager.

Bananpandekager
30 min
Bananpandekager
(173)
Relateret video
Minipandekager

Minipandekager - også kaldet "cereal pancakes" - er små søde og lækre minipandekager serveret med mælk. Minipandekagerne smager også godt som topping på fx yoghurt eller is. Dejen er hurtig og nem at lave, men bagningen kræver lidt tålmodighed.

Ingredienser

2 Æg
1 dl Havregryn
1 dl Hvedemel
1 dl Mælk
1 Moden banan
1 tsk Vaniljesukker
1 nip groft salt
25 g Smør
Tilbehør
100 g Frugt eller bær, fx jordbær i skiver
4 dl Mælk