Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

30 min
Fryseegnet
Amerikanske pandekager passer perfekt til både brunch og dessert. Bag denne opskrift på de små, tykke amerikanske pandekager i en almindelig pande eller i en blinispande og servér med blåbær, ahornsirup og smør. Det er både nemt og dejligt at hygge sig med at bage amerikanske pandekager. Og det går rigtig hurtigt med at få de dem spist!

Sådan gør du

  • Pisk mel og mælk sammen med en håndmixer.
  • Tilsæt kvark og pisk æg og resten af ingredienserne i.
  • Fordel 4 portioner dej a ca. ½ dl på panden. Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side.
  • Server pandekagerne med ahornsirup, blåbær og smør.

Skulle du have mere lyst til at bage amerikanske pandekager end til at spise dem - så kan de fryses. Læg evt. et lille stykke bagepapir imellem pandekagerne, så er de nemmere at skille ad. Lad pandekagerne tø op, og varm dem på pande eller i ovn inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

11529 kJ / 2755 kcal

Næringsindhold pr. 100g

904 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 10,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 57,1 % 30,4 g
Fedt: 32 % 7,8 g
Mere inspiration

Skal det være de danske pandekager næste gang?

Pandekager
30 min
Pandekager
(5085)

Ingredienser

Amerikanske pandekager
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
3 dl Mælk
2 dl Kvark, skyr eller græsk yoghurt
2 Æg
2 spsk Sukker
¼ tsk Groft salt
1½ tsk Bagepulver
50 g Smør - smeltet
Tilbehør
1 dl Ahornsirup
100 g Blåbær
50 g Smør
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk