Bananmuffins med chokolade
Bananmuffins med chokolade - et stort hit når bagning skal være let og enkelt. Banan og chokolade er et fantastisk makkerpar - og bananmuffins bliver endnu bedre, når du bruger bananer, som er meget modne. Server de hjemmelavede bananmuffins som eftermiddagskage eller tag dem med på tur - de vil sætte smil på læben hos både store og små!
Ingredienser
Bananmuffins
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
---|---|
2 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
2
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
125 g
Smeltet smør
|
|
2
Modne bananer
|
|
100 g
Mørk chokolade
|
12
Muffinsforme
|
---|
Sådan gør du
15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bananmuffins
Pynt dine muffins med glasur: Rør 100 g flormelis med 1½ spsk kakao og lidt kogende vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne, når de er afkølede.
Tilsæt 2 tsk kanel eller kardemomme til dejen sammen med melet, hvis du har lyst til en ny variation af bananmuffins. Du kan fordele dejen i 24 mini muffinsforme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13119 kJ / 3136 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1391 kJ / 333 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 54,1 % | 44,3 g |
Fedt: | 40,9 % | 15,4 g |