Bananmuffins med chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(598 vurderinger)

45 min

Bananmuffins med chokoladeglasur på toppen - bliver det bedre?

Ingredienser

ca. 12 stk.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 2 modne bananer
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 12 muffinsforme

Glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1½ spsk kakao
  • kogende vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.

Fordel dejen i 12 papirmuffinsforme (a ca. 1 dl) og bag dem midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis med kakao og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Muffinsene smager også godt med kanel eller kardemomme, tilsæt evt. 2 tsk til dejen. Du kan også bruge mini muffinsforme og lave 24 stk..

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 37 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: