Bananbrød med havregryn

Bananbrød med havregryn

60+ min
Fryseegnet
Denne opskrift på bananbrød med havregryn, er perfekt til morgenmad eller madpakke. Bananbrødet er sødet med honning, men du kan også sagtens bruge agavesirup. Fordi der er fuldkorn i, giver brødet en god mættende fornemmelse og er derfor perfekt som mellemmåltid. Husk at bruge meget modne bananer - jo mørkere jo bedre - det giver den helt rigtige sødme og en dejlig svampet krumme. Bananbrødet er lækkert som det er med er også rigtig godt med smør på.
https://www.arla.dk/opskrifter/bananbrod-med-havregryn/

Sådan gør du

  • Mos bananerne i en skål med en gaffel eller et piskeris.
  • Rør æggene i et ad gangen med en dejskraber og tilsæt derefter kærnemælk og honning og rør det sammen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og vend det hele sammen.
  • Beklæd en brødform ( ca. 1,5 liter) med bagepapir og hæld dejen i.
  • Bag brødet 1 time og 15 min ved 160° - varmluft. Det er færdigt når du kan stikke en kødnål eller lignende i, uden der hænger dej fast. Lad bananbrødet køle af på en rist ca. 1 time, inden du skærer i det.

Du kan bruge flere forskellige slags fuldkornsmel i bananbrødet, fx fuldkornsspelt, grahamsmel eller havremel. Du kan erstatte honning med agavesirup eller almindelig sirup. Du kan komme 30 g hakkede nødder på toppen af bananbrødet eller ned i dejen. Det kan være valnødder, cashewnødder eller pecannødder.

Energiindhold for hele retten:

7004 kJ / 1674 kcal

Næringsindhold pr. 100g

588 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 76,9 % 26,6 g
Fedt: 11,2 % 1,8 g
Mere inspiration

Her er opskriften på det oprindelige bananbrød, der egentlig er mere kage end brød.

Bananbrød
60+ min
Bananbrød
(56)

Ingredienser

4- 5 Modne bananer (400g )
3 Æg
1½ dl Kærnemælk
3 spsk Flydende honning eller lys agavesirup
100 g Hvedemel
1 dl Fuldkornshvedemel
½ dl Finvalsede havregryn
1½ tsk Salt
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver