Bananbrød med havregryn
Denne opskrift på bananbrød med havregryn, er perfekt til morgenmad eller madpakke. Bananbrødet er sødet med honning, men du kan også sagtens bruge agavesirup. Fordi der er fuldkorn i, giver brødet en god mættende fornemmelse og er derfor perfekt som mellemmåltid. Husk at bruge meget modne bananer - jo mørkere jo bedre - det giver den helt rigtige sødme og en dejlig svampet krumme. Bananbrødet er lækkert som det er med er også rigtig godt med smør på.
Ingredienser
4- 5
Modne bananer (400g )
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
1½ dl
Kærnemælk
|
|
3 spsk
Flydende honning eller lys agavesirup
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
1 dl
Fuldkornshvedemel
|
|
½ dl
Finvalsede havregryn
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
1 tsk
Natron
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Sådan gør du
Du kan bruge flere forskellige slags fuldkornsmel i bananbrødet, fx fuldkornsspelt, grahamsmel eller havremel. Du kan erstatte honning med agavesirup eller almindelig sirup. Du kan komme 30 g hakkede nødder på toppen af bananbrødet eller ned i dejen. Det kan være valnødder, cashewnødder eller pecannødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7004 kJ / 1674 kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 11,9 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 76,9 % | 26,6 g |
Fedt: | 11,2 % | 1,8 g |