Bananbrød
Ved du ikke hvad du skal bruge de glemte og overmodne bananer på køkkenbordet til? Så skulle du prøve at bage denne opskrift på et dejligt, saftigt bananbrød. Der er en stor mængde banan i brødet, hvilket giver det en fugtig krumme, der holder længe. Kærnemælk og citron smager dejligt sammen med banan og løfter bananbrødet til nye højder. Spis det som kage til en kop kaffe eller måske som en simpel dessert med en kugle is til.
Ingredienser
Bananbrød
5- 6
Modne bananer (500 g)
|
|
---|---|
120 g
Blødt smør
|
|
225 g
Sukker
|
|
1½ tsk
Vaniljesukker
|
|
3
Æg
|
|
¾ dl
Kærnemælk
|
|
300 g
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
150 g
Mørk chokolade, ca. 70% - grofthakket eller knapper
|
1 spsk
Sukker til toppen
|
---|
Sådan gør du
Du kan variere chokoladens kakaoprocent, som du har lyst til. Citronskal kan udelades. Du kan komme hakkede nødder på toppen af bananbrødet eller ned i dejen. Det kan være valnødder, cashewnødder eller pecannødder.
Skær brødet i skiver og frys dem enkeltvis, så er de klar til madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18391 kJ / 4396 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1184 kJ / 283 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 5,7 % | 4 g |
Kulhydrat: | 61,5 % | 42,8 g |
Fedt: | 32,8 % | 10,5 g |