Kartoffelsuppe med porrer

Kartoffelsuppe med porrer

30 min
Fryseegnet
Klassisk kartoffelsuppe med porrer og bacon. Hjemmelavet kartoffelsuppe er nem og hurtig mad på en hverdag, den kræver ikke mange råvarer og smager skønt. Til og med er kartoffelsuppe også meget børnevenlig!

Sådan gør du

Suppe
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
Bacondrys
  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
  • Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys. Pynt med brøndkarse.

Du kan skrue op og ned for kartofler og porrer - mængderne behøver ikke være præcise, og du kan justere med vand og/eller fløde, hvis du synes suppen er for tyk. Hvis du gerne vil have mere smag i suppen, kan du bruge friske eller tørrede krydderurter eller måske cayennepeber eller chili. Du kan også prøve denne spændende kartoffelsuppe , med ny knasende topping.

Suppen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

8116 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

349 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 13,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 49,4 % 10,2 g
Fedt: 36,9 % 3,5 g
Mere inspiration

Det er altid herligt med nybagt brød til en varm suppe.

Langtidshævet brød
60+ min
Langtidshævet brød
(54)
Relateret video
Kartoffelsuppe med porrer

Ingredienser

Suppe
10 g Smør
1 Grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
500 g Kartofler i små tern
3 Porrer i ringe - den hvide del (ca. 375 g)
¾ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
1 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber
Bacondrys
150 g Bacon
1 Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
240 g Groft brød - evt. ristet