Ærtesuppe med linsetopping

Ærtesuppe med linsetopping

45 min Hovedret
Ærtesuppe med linsetopping er smagfuld og fyldt med forår. Den er nem at lave og kartofler og linser giver fylde og konsistens. Ærtesuppen bliver dejlig cremet af kartoflerne - og smagen overraskende frisk. I sommerhalvåret kan du bruge friske ærter i stedet for frosne. Den smukke grønne farve bevarer du ved ikke at koge for lang tid på suppen. Du kan servere ærtesuppe til aftensmad eller frokost på en solrig dag - og den er skøn som en portionsanrettet forret. Her har vi valgt de smukke sorte belugalinser som topping, men rejer, kaviar og/eller fint skårne sprøde grøntsager er også en mulighed. Spis evt. suppen med et stykke ristet brød til.
Velbekomme!
Tips

Du kan tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes suppen er for tyk. Du kan bruge hakkede salte mandler som topping. Brug en rest suppe som sauce til en ret i morgen - og brug en rest topping i en salat, så får du brugt dine rester op og undgår madspild.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6823 kJ / 1631 kcal

Næringsindhold pr. 100g

250 kJ / 60 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,8 % 2,8 g
Kulhydrat: 41,9 % 6,2 g
Fedt: 39,3 % 2,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise