Ærtesuppe med linsetopping

Ærtesuppe med linsetopping

45 min
Ærtesuppe med linsetopping er smagfuld og fyldt med forår. Den er nem at lave og kartofler og linser giver fylde og konsistens. Ærtesuppen bliver dejlig cremet af kartoflerne - og smagen overraskende frisk. I sommerhalvåret kan du bruge friske ærter i stedet for frosne. Den smukke grønne farve bevarer du ved ikke at koge for lang tid på suppen. Du kan servere ærtesuppe til aftensmad eller frokost på en solrig dag - og den er skøn som en portionsanrettet forret. Her har vi valgt de smukke sorte belugalinser som topping, men rejer, kaviar og/eller fint skårne sprøde grøntsager er også en mulighed. Spis evt. suppen med et stykke ristet brød til.

Sådan gør du

Suppe
  • Sauter løgene i smør i en stor gryde - til de er klare.
  • Tilsæt kartofler og grøntsagsboullion og lad suppen simre i ca. 15 min.
  • Tilsæt mynteblade og ærter og kog suppen videre i ca. 5 min.
  • Blend suppen og bring den atter i kog. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Topping
  • Kog linserne møre i vand eller grøntsagsboullion.
  • Sauter løgene i smør til de er klare.
  • Tilsæt kogte linser, ærter og citronskal. Varm blandingen igennem og smag til med salt og peber.
  • Pisk fløden til let skum og vend karry i.
Ved serveringen
  • Hæld suppen i 4 skåle og fordel det letpiskede karryflødeskum herpå. Tilsæt en skefuld topping og server resten ved siden af.

Du kan tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes suppen er for tyk. Du kan bruge hakkede salte mandler som topping. Brug en rest suppe som sauce til en ret i morgen - og brug en rest topping i en salat, så får du brugt dine rester op og undgår madspild.

Energiindhold for hele retten:

6666 kJ / 1593 kcal

Næringsindhold pr. 100g

244 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 42,5 % 6,1 g
Fedt: 39,4 % 2,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ærtesuppe
3 Grofthakkede zittauerløg
15 g Smør
225 g Kartofler i mindre stykker
1¼ liter Grøntsagsbouillon
500 g Frosne ærter
1 dl Mynteblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
saft af ½ Citron
Topping
1 dl Tørrede belugalinser
½ Finthakket zittauerløg
10 g Smør
100 g Frosne ærter
skal af ½ Citron
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
½ tsk Karry