Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke

Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke

35 min
Ærtesuppe med den smukkeste grønne farve. Suppen smager fantastisk og er tilberedt med frosne ærter – men du kan sagtens bruge friskbælgede ærter i stedet for. Suppen er smagt til med mynte og sammen med den sprøde parmaskinke er det en super lækker kombination. Ærtesuppen kan serveres året rundt med forskellige slags toppings.
https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-artesuppe-med-mynte-og-ristet-parmaskinke/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Ærtesuppe
  • Sauter løg i smørret i en stor gryde.
  • Tilsæt kartofler og grøntsagsboullion og bring suppen i kog. Skru ned til svag varme og lad suppen simre i ca. 15 min.
  • Tilsæt ærter og mynteblade og kog suppen ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt, peber og smag til med citronsaft.
Topping
  • Læg parmaskinke på en plade med bagepapir og rist skinken i ovnen til det er sprødt. Server suppen med friske ærter, ærteskud og sprød parmaskinke.

Du kan bruge friske ærter i stedet for frosne ærter.

Energiindhold for hele retten:

4577 kJ / 1094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

185 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 38,1 % 4,1 g
Fedt: 29,6 % 1,5 g

Ingredienser

3 Grofthakkede løg
15 g Smør
225 g Kartofler i mindre stykker
1¼ liter Grøntsagsbouillon
500 g Ærter
1 dl Mynteblade
1 tsk Groft salt
Saften fra ½ Citron
Topping
140 g Parmaskinke
Friske ærteskud
Friskbælgede ærter