Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

45 min

Skøn ærtesuppe med en smuk grøn farve, der stråler af sundhed! Suppen smager fantastisk og er tilberedt med friskbælgede danske ærter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 140 g parmaskinke

Ærtesuppe

  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 800 g ærter friskbælgede eller frosne
  • 200 g finthakkede forårsløg
  • 1 dl finthakkede friske mynteblade
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk citronpeber

Pynt

  • friske ærteskud
  • friskbælgede ært

Tilbehør

  • 4 skiver groft brød (ca. 240 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel parmaskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og bag skinken sprød og gylden midt i ovnen. Knæk skinken i mindre stykker.

Ærtesuppe

Bring grøntsagsbouillon i kog og kog ærter og forårsløg i ca. 10 min. Tilsæt mynte og blend, fx med en stavblender til suppen er jævn. Vend cremefraiche sammen med mel til en glat jævning og rør det i suppen. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og citronpeber og smag til.

Fordel suppen i 4 store portionsskåle og pynt med friske ærter, ærteskud og sprød parmaskinke. Server med brød til.

Tip

Brug optøede ærter i stedet for friskbælgede, hvis det skal gå lidt hurtigt.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 59,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag