Jordskokkesuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Jordskokkesuppe er en rigtig efterårs- og vinterklassiker. Prøv denne lækre, cremede og milde jordskokkesuppe med sprøde jordskokkechips som knasende og smuk topping. Jordskokkesuppe er super nem at lave og smager fantastisk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Jordskokkesuppe

  • 10 g smør
  • 1 grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
  • 400 g skrællede jordskokker i grove tern
  • 7 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillon pulver

Jordskokkechips

Jordskokkesuppe - fortsat

  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 friskkværnet peber

Pynt

  • finthakket purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

  1. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
  2. Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.

Jordskokkechips

  1. Vask imens jordskokkerne grundigt og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i ét lag på en plade med bagepapir.
  2. Spray jordskokkeskiverne godt med fedtstof og vend dem med salt.
  3. Bag jordskokkeskiverne midt i ovnen til de er gyldne. Afkøl chipsene på køkkenrulle til de er sprøde.

Jordskokkesuppe - fortsat

  1. Blend suppen, fx med en stavblender, til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber, varm suppen igennem og smag til.
  2. Server den varme suppe med sprøde jordskokkechips og purløg.

Bagetid - jordskokkechips

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag