Jordskokkesuppe

45 min
Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe er en rigtig efterårs- og vinterklassiker. Prøv vores lækre, cremede og milde opskrift på jordskokkesuppe med sprøde jordskokkechips som knasende og smuk topping. Jordskokkesuppe er super nem at lave og smager fantastisk.

Ingredienser

Jordskokkesuppe

10 g Smør
1 Grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
400 g Skrællede jordskokker i grove tern
7 dl Vand
1 tsk Grøntsagsbouillon-pulver

Jordskokkechips

100 g Jordskokker
1 Smørspray
½ tsk Fint salt

Jordskokkesuppe - fortsat

1 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
1 Friskkværnet peber

Pynt

Finthakket purløg

Sådan gør du

Bagetid - jordskokkechips:

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Jordskokkesuppe

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.

Jordskokkechips

  • Vask imens jordskokkerne grundigt og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i ét lag på en plade med bagepapir.
  • Spray jordskokkeskiverne godt med fedtstof og vend dem med salt.
  • Bag jordskokkeskiverne midt i ovnen til de er gyldne. Afkøl chipsene på køkkenrulle til de er sprøde.

Jordskokkesuppe - fortsat

  • Blend suppen, fx med en stavblender, til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber, varm suppen igennem og smag til.
  • Server den varme suppe med sprøde jordskokkechips og purløg.

Gem altid evt. rester af suppe, selv om det kun er en lille sjat. Suppen kan bruges som basis for en ny suppe eller en sauce i morgen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2219 kJ / 530 kcal

Næringsindhold pr. 100g

161 kJ / 39 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 10,9 % 1 g
Kulhydrat: 58,2 % 5,5 g
Fedt: 30,9 % 1,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/jordskokkesuppe/