Jordskokkesuppe med torsk

Jordskokkesuppe med torsk

45 min
Skøn cremet jordskokkesuppe med ovnbagt torsk, serrano skinke og æbleknas.

Sådan gør du

Jordskokkesuppe
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.
  • Blend suppen, fx med en stavblender til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
  • Del imens skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen.
Torsk
  • Skær torsken i fire lige store stykker og drys dem med salt.
  • Kom torskestykkerne i et smurt ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.
Æbleknas
  • Fjern stilk og kernehus fra æblet og skær det i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
  • Fordel torsken i 4 dybe tallerkner og hæld den varme jordskokkesuppe ved. Pynt med sprød seranoskinke og æbleknas.
Bagtid for skinke
  • Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.
Bagetid for torsk
  • Ca. 8 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her endnu en dejlig opskrift på jordskokkesuppe - men uden fisk

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(31)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5278 kJ / 1261 kcal

Næringsindhold pr. 100g

311 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,6 % 3,2 g
Kulhydrat: 28,8 % 5,3 g
Fedt: 53,6 % 4,5 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Jordskokkesuppe
Smør
10 g
Grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
1
Skrællede jordskokker
400 g
Vand
7 dl
Hønsebouillon-pulver
1 tsk
1 dl
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Serrano skinke (ca. 15 g)
2 skiver
Torsk
Torskefilet uden skind og ben
200 g
Groft salt
¼ tsk
Smør
10 g
Æbleknas
Rødt æble (ca. 150 g)
1
Grofthakkede macademianødder
40 g
Finthakket bredbladet persille
1 spsk
Friskpresset limesaft
½ spsk