Jordskokkesuppe med torsk

45 min
Jordskokkesuppe med torsk

Skøn cremet jordskokkesuppe med ovnbagt torsk, serrano skinke og æbleknas.

Ingredienser

Jordskokkesuppe

10 g Smør
1 Grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
400 g Skrællede jordskokker
7 dl Vand
1 tsk Hønsebouillon-pulver
1 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Serrano skinke (ca. 15 g)

Torsk

200 g Torskefilet uden skind og ben
¼ tsk Groft salt
10 g Smør

Æbleknas

1 Rødt æble (ca. 150 g)
40 g Grofthakkede macademianødder
1 spsk Finthakket bredbladet persille
½ spsk Friskpresset limesaft

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.
  • Blend suppen, fx med en stavblender til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
  • Del imens skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen. Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Torsk

  • Skær torsken i fire lige store stykker og drys dem med salt.
  • Kom torskestykkerne i et smurt ovnfast fad og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min. ved 175° - traditionel ovn.

Æbleknas

  • Fjern stilk og kernehus fra æblet og skær det i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
  • Fordel torsken i 4 dybe tallerkner og hæld den varme jordskokkesuppe ved. Pynt med sprød seranoskinke og æbleknas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5050 kJ / 1207 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,5 % 3,2 g
Kulhydrat: 30,6 % 5,4 g
Fedt: 50,9 % 4,1 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordskokkesuppe-med-torsk/