Jordskokkesuppe med torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

45 min

Skøn cremet jordskokkesuppe med ovnbagt torsk, serrano skinke og æbleknas.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Jordskokkesuppe

  • 10 g smør
  • 1 grofthakket skalotteløg (ca. 50 g)
  • 400 g skrællede jordskokker
  • 7 dl vand
  • 1 tsk hønsebouillon-pulver
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 skiver serrano skinke (ca. 15 g)

Torsk

  • 200 g torskefilet uden skind og ben
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g smør

Æbleknas

  • 1 rødt æble (ca. 150 g)
  • 40 g grofthakkede macademianødder
  • 1 spsk finthakket bredbladet persille
  • ½ spsk friskpresset limesaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordskokkesuppe

  1. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 2 min.
  2. Tilsæt jordskokker, vand og bouillonpulver. Lad det koge ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.
  3. Blend suppen, fx med en stavblender til en jævn konsistens. Tilsæt fløde, salt og peber og smag til.
  4. Del imens skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen.

Torsk

  1. Skær torsken i fire lige store stykker og drys dem med salt.
  2. Kom torskestykkerne i et smurt ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.

Æbleknas

  1. Fjern stilk og kernehus fra æblet og skær det i små tern. Vend dem sammen med de øvrige ingredienser.

Fordel torsken i 4 dybe tallerkner og hæld den varme jordskokkesuppe ved. Pynt med sprød seranoskinke og æbleknas.

Bagtid for skinke

Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Bagetid for torsk

Ca. 8 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på muscat-druen vil være lækker til denne ret. Prøv fx en version fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk

Andre gode forslag