Rimmet torsk med jordskokker

23 timer 59 min
Arbejdstid: 1 time
Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.

Ingredienser

1 spsk Groft salt
½ spsk Sukker
400 g Godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
½ Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
1 tsk Groft salt

Sennepsdressing

2 dl Ymer
2 tsk Grov sennep
1 spsk Honning
½ tsk Havsalt

Sprøde jordskokker

½ liter Neutral olie, fx rapsolie
5 Skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
1 tsk Havsalt
1 dl Rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse

Sådan gør du

  • Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet.
  • Pak torskestykket tæt ind i plastfilm.
  • Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn.
  • Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.
  • Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand.
  • Tør løgene godt.

Sennepsdressing

  • Bland alle ingredienser og smag dressingen til.

Sprøde jordskokker

  • Varm olien op i en gryde ved jævn varme.
  • Del jordskokkerne i 5-6 portioner.
  • Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Dybsteg resten og vend med salt.
  • Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener.
  • Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken.
  • Server resten ved siden af.

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7410 kJ / 1771 kcal

Næringsindhold pr. 100g

731 kJ / 175 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 20,4 % 8,8 g
Kulhydrat: 18 % 7,7 g
Fedt: 61,6 % 12,2 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-jordskokker/