Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk med jordskokker

60+ min
Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.

Sådan gør du

  • Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet. Pak torskestykket tæt ind i plastfilm. Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn. Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.
  • Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand. Tør løgene godt.
Sennepsdressing
  • Bland alle ingredienser og smag dressingen til.
Sprøde jordskokker
  • Varm olien op i en gryde ved jævn varme. Del jordskokkerne i 5-6 portioner. Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Dybsteg resten og vend med salt.
  • Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener. Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken. Server resten ved siden af.
Mere inspiration

Er du glad for jordskokker er denne suppe måske lige noget for dig?

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(31)
Velbekomme!
Tip

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7326 kJ / 1751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

728 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 20,6 % 8,8 g
Kulhydrat: 17,1 % 7,3 g
Fedt: 62,3 % 12,3 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Groft salt
1 spsk
Sukker
½ spsk
Godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
400 g
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
½
Groft salt
1 tsk
Sennepsdressing
2 dl
Grov sennep
2 tsk
Honning
1 spsk
Havsalt
½ tsk
Sprøde jordskokker
Neutral olie, fx rapsolie
½ liter
Skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
5
Havsalt
1 tsk
Rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse
1 dl