Rimmet torsk med jordskokker
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.
Ingredienser
1 spsk
Groft salt
|
|
---|---|
½ spsk
Sukker
|
|
400 g
Godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
|
½
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
Sennepsdressing
2 dl
Ymer
|
|
---|---|
2 tsk
Grov sennep
|
|
1 spsk
Honning
|
|
½ tsk
Havsalt
|
Sprøde jordskokker
½ liter
Neutral olie, fx rapsolie
|
|
---|---|
5
Skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Havsalt
|
1 dl
Rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse
|
---|
Sådan gør du
Sennepsdressing
Sprøde jordskokker
De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7410 kJ / 1771 kcal
Næringsindhold pr. 100g
731 kJ / 175 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 20,4 % | 8,8 g |
Kulhydrat: | 18 % | 7,7 g |
Fedt: | 61,6 % | 12,2 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.