Rimmet torsk med jordskokker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

60+ min

Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk groft salt
  • ½ spsk sukker
  • 400 g godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
  • ½ rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
  • 1 tsk groft salt

Sennepsdressing

Sprøde jordskokker

  • ½ liter neutral olie, fx rapsolie
  • 5 skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 tsk havsalt
  • 1 dl rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet. Pak torskestykket tæt ind i plastfilm. Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn. Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.

Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand. Tør løgene godt.

Sennepsdressing

Bland alle ingredienser og smag dressingen til.

Sprøde jordskokker

Varm olien op i en gryde ved jævn varme. Del jordskokkerne i 5-6 portioner. Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Dybsteg resten og vend med salt.

Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener. Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken. Server resten ved siden af.

Tip

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En god hvidvin på riesling-druen vil være det rigtige vinvalg. Gerne en alsace og gerne grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk