Rimmet torsk med jordskokker
60+ min

Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.

Antal portioner
  • 1 spsk groft salt
  • ½ spsk sukker
  • 400 g godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
  • ½ rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
  • 1 tsk groft salt

Sennepsdressing

Sprøde jordskokker

  • ½ liter neutral olie, fx rapsolie
  • 5 skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 tsk havsalt
  • 1 dl rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse

Fremgangsmåde:

Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet. Pak torskestykket tæt ind i plastfolie. Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn. Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.

Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min. Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand. Tør løgene godt.

Sennepsdressing

Bland alle ingredienser og smag dressingen til.

Sprøde jordskokker

Varm olien op i en gryde ved jævn varme. Del jordskokkerne i 5-6 portioner. Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Dybsteg resten og vend med salt.

Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener. Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken. Server resten ved siden af.

Tip

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,2 g
  • Protein: 46 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En god hvidvin på riesling-druen vil være det rigtige vinvalg. Gerne en alsace og gerne grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk