Rimmet torsk med jordskokker

Rimmet torsk med jordskokker

60+ min
Rimmet torsk, der betyder saltet rå torsk, kan laves i god tid og tages ud af fryseren 1 times tid før du vil servere den.
https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-jordskokker/

Sådan gør du

  • Bland salt og sukker og drys det på fiskekødet.
  • Pak torskestykket tæt ind i plastfilm.
  • Læg fisken i køleskabet i ca. 1 døgn og derefter i fryseren i mindst 1 døgn.
  • Læg den rimmede torskeryg i køleskabet ca. 1 time før du skal servere.
  • Vend løg og salt godt sammen og lad dem trække på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere ca. 15 min. i usaltet koldt vand.
  • Tør løgene godt.
Sennepsdressing
  • Bland alle ingredienser og smag dressingen til.
Sprøde jordskokker
  • Varm olien op i en gryde ved jævn varme.
  • Del jordskokkerne i 5-6 portioner.
  • Dybsteg en portion jordskokker i 2-3 min. eller til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  • Dybsteg resten og vend med salt.
  • Skær den let optøede torskeryg i meget tynde skiver og læg dem som bund på 6 tallerkener.
  • Fordel rødløg, brændenælder, lidt jordskokker og lidt dressing på torsken.
  • Server resten ved siden af.

De sprøde jordskokker kan laves 4-5 timer før de skal spises.

Energiindhold for hele retten:

7326 kJ / 1751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

728 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 20,6 % 8,8 g
Kulhydrat: 17,1 % 7,3 g
Fedt: 62,3 % 12,3 g
Mere inspiration

Er du glad for jordskokker er denne suppe måske lige noget for dig?

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(39)
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 spsk Groft salt
½ spsk Sukker
400 g Godt afpudset torskefilet af rygstykket (loin)
½ Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 25 g)
1 tsk Groft salt
Sennepsdressing
2 dl Ymer
2 tsk Grov sennep
1 spsk Honning
½ tsk Havsalt
Sprøde jordskokker
½ liter Neutral olie, fx rapsolie
5 Skrubbede jordskokker i meget tynde skiver (ca. 200 g)
1 tsk Havsalt
1 dl Rensede friske topskud af brændenælder eller klippet karse