Stegt fisk på jordskokmos
1 timer

Stegt fisk på jordskokmos

En moderne version af brændende kærlighed - her med fisk og jordskokker.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt fisk på jordskokmos

En moderne version af brændende kærlighed - her med fisk og jordskokker.

Antal portioner

Jordskokmos

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 200 g svampe, fx kantareller
  • 4 spsk grofthakket kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g filet af brosme, lyssej eller torsk

Fremgangsmåde:

Jordskokmos

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i skiver og kom i kogende vand. Kog grøntsagerne i ca. 10 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos grøntsagerne i gryden med fx en kartoffelmoser. Tilsæt fløde lidt ad gangen sammen med smør, salt og peber. Smag til og hold jordskokmosen varm.

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tør panden af og lad halvdelen af smørret blive gyldent i panden. Steg svampene i ca. 4 min. Tilsæt persille (gem lidt til pynt), ½ tsk salt og peber og tag det af panden. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Skær fisken i 8 lige store stykker og drys dem med resten af saltet og peber. Steg fiskestykkerne ca. 3 min. på hver side.

Anret mosen i varme dybe tallerkener, fordel lidt svampe omkring mosen og læg fisk og bacon på toppen. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 32 %
Print