Stegt fisk på jordskokmos

Stegt fisk på jordskokmos

En moderne version af brændende kærlighed - her med fisk og jordskokker.

Ingredienser

Jordskokmos

1 kg Kartofler (ca. kg)
500 g Jordskokker
1 dl Madlavningsfløde
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
25 g Smør
200 g Svampe, fx kantareller
4 spsk Hakket persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Filet af brosme, lyssej eller torsk

Sådan gør du

Jordskokmos

  • Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i skiver og kom i kogende vand. Kog grøntsagerne i ca. 10 min., eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos grøntsagerne i gryden med fx en kartoffelmoser.
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen sammen med smør, salt og peber.
  • Smag til og hold jordskokmosen varm.
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Tør panden af og lad halvdelen af smørret blive gyldent i panden. Steg svampene i ca. 4 min.
  • Tilsæt persille (gem lidt til pynt), ½ tsk salt og peber og tag det af panden.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden.
  • Skær fisken i 8 lige store stykker og drys dem med resten af saltet og peber.
  • Steg fiskestykkerne ca. 3 min. på hver side.
  • Anret mosen i varme dybe tallerkener, fordel lidt svampe omkring mosen og læg fisk og bacon på toppen. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9559 kJ / 2285 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 29,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 42,9 % 9,4 g
Fedt: 27,9 % 2,8 g
Relateret video Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-fisk-pa-jordskokmos/