Jordskokmos med stegte gulerødder og sprøde kyllingefileter
45 min
•

Kylling, mos og gulerødder....det hele med et ekstra tvist: Krydret pankorasp gør kyllingen knasende sprød, jordskokker giver mere smag til mosen og de stegte gulerødder få en dejlig karamelliseret overflade.
Ingredienser
Jordskokmos
500 g
Skrællede jordskokker i grove tern
|
|
---|---|
500 g
Skrællede melede kartofler i grove tern
|
|
1 liter
Vand
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
Sprøde kyllingefileter
2 tsk
Korianderfrø
|
|
---|---|
50 g
Rasp, fx pankorasp (ca. 2 dl)
|
|
1½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
4
Rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
|
|
1 dl
Mælk
|
|
25 g
Smør
|
Stegte gulerødder
15 g
Smør
|
|
---|---|
5
Gulerødder i tykke stave (ca. 300 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Tilbehør
Limefrugter
|
---|
Sådan gør du
Jordskokmos
Sprøde kyllingefileter
Stegte gulerødder
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9283 kJ / 2219 kcal
Næringsindhold pr. 100g
282 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 28,8 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 41,9 % | 7 g |
Fedt: | 29,3 % | 2,2 g |
