Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Nøglehulsmærket opskrift

Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Få masser af lækre og sprøde grøntsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.

Ingredienser

Antal portioner

Sprød serrano skinke

  • 65 g serrano skinke - ca. 5 skiver

Grøntsagsrisotto

  • 240 g risottoris (ca. 3 dl)
  • 3 finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin, fx riesling
  • 5 dl vand
  • 1 hønsebouillon-terning
  • ½ grøn squash i grove tern (ca. 150 g)
  • 75 g æbler i tern, fx pink lady
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 100 g finthakkede jordskokker
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 350 g kyllingefilet i strimler
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 100 g)

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Sprød serrano skinke

Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.

Grøntsagsrisotto

Lad en tykbundet gryde blive varm. Tilsæt ris, løg og hvidvin. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og bouillonterning og lad retten koge ved svag varme i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash og æble og vend det godt sammen. Lad risottoen koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.

Tilsæt hytteost, jordskokker, persille, limesaft og salt. Varm risottoen igennem og smag til.

Lad imens olien blive godt varm i en pande. Steg kylling og gulerødder i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 7 min. under omrøring. Anret kylling på risottoen sammen med serrano skinke. Pynt med persille.

Stegetid for serrano skinke

Sæt serrano skinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8727 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: