Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

45 min
Få masser af lækre og sprøde grøntsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.
https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsrisotto-med-hytteost-og-kylling/

Sådan gør du

Stegetid for serrano skinke:

Sæt serrano skinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Sprød serrano skinke
  • Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.
Grøntsagsrisotto
  • Lad en tykbundet gryde blive varm. Tilsæt ris, løg og hvidvin. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og fond og lad retten koge ved svag varme i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash og æble og vend det godt sammen. Lad risottoen koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tilsæt hytteost, jordskokker, persille, limesaft og salt. Varm risottoen igennem og smag til.
  • Lad imens olien blive godt varm i en pande. Steg kylling og gulerødder i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 7 min. under omrøring. Anret kylling på risottoen sammen med serrano skinke. Pynt med persille.
Energiindhold for hele retten:

7831 kJ / 1872 kcal

Næringsindhold pr. 100g

386 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 30,4 % 6,9 g
Kulhydrat: 52,1 % 11,8 g
Fedt: 17,5 % 1,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Sprød serrano skinke
65 g Serrano skinke - ca. 5 skiver
Grøntsagsrisotto
240 g Risottoris (ca. 3 dl)
3 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
3 Små finthakkede fed hvidløg
1 dl Hvidvin, fx riesling
5 dl Vand
1 spsk Koncentreret kyllingefond
½ Grøn squash i grove tern (ca. 175 g)
75 g Æbler i tern, fx elstar
200 g Hytteost
100 g Finthakkede jordskokker
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie
350 g Kyllingefilet i strimler
2 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
Pynt
Grofthakket bredbladet persille