Grønsagsrisotto med hytteost og kylling
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Grønsagsrisotto med hytteost og kylling

Få masser af lækre og sprøde grønsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønsagsrisotto med hytteost og kylling

Nøglehulsmærket opskrift

Få masser af lækre og sprøde grønsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.

Antal portioner

Sprød serrano skinke

  • 65 g serrano skinke - ca. 5 skiver

Grøntsagsrisotto

  • 240 g risottoris (ca. 3 dl)
  • 3 finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin, fx riesling
  • 5 dl vand
  • 1 hønsebouillon-terning
  • ½ grøn squash i grove tern (ca. 150 g)
  • 75 g æbler i tern, fx pink lady
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 100 g finthakkede jordskokker
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 350 g kyllingefileter i strimler
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 100 g)

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Sprød serrano skinke

Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.

Grøntsagsrisotto

Lad en tykbundet gryde blive varm. Tilsæt ris, løg og hvidvin. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og bouillonterning og lad retten koge ved svag varme i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash og æble og vend det godt sammen. Lad risottoen koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.

Tilsæt hytteost, jordskokker, persille, limesaft og salt. Varm risottoen igennem og smag til.

Lad imens olien blive godt varm i en pande. Steg kylling og gulerødder i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 7 min. under omrøring. Anret kylling på risottoen sammen med serrano skinke. Pynt med persille.

Stegetid for serrano skinke

Sæt serrano skinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8727 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 24 %
Print