Risotto med bacon og æble-rosenkålstopping
30 min
•
&format=webp)
En nem og hurtig risotto med topping af en dejlig klassisk blanding: Æble, bacon og kål. Her møder den klassike italienske ret de nordiske råvarer i en skøn kompination. Risotto med bacon og æble-rosenkålstopping er smagen af vinter og drømmen om sommer i samme mundfuld. De friske æbler og den revne citronskal, passer godt til den lidt tunge knoldselleri og rosenkålens karakteristiske smag. Især når det komplementeres af umamismag fra bacon. Risotto med bacon og æble-rosenkålstopping er i sandhed det bedste fra to verdener.
Ingredienser
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
---|
Risotto
25 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Risottoris (ca. 320 g)
|
|
½
Knoldselleri i tern (ca. 200 g)
|
|
7 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Hytteost
|
200 g
Rosenkål i tynde skiver
|
|
---|---|
¾ liter
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2
Æbler i tern, fx coxorange (ca. 200 g)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Citronskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Risotto
Du kan give retten lidt mere kraftig smag og dybde ved at erstatte hytteosten med en mere modnet ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10069 kJ / 2407 kcal
Næringsindhold pr. 100g
368 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 13,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 52,6 % | 11,4 g |
Fedt: | 34,1 % | 3,4 g |
