Risotto
Risotto, bare risotto. Intet fyld, ingen sjove twist. Her får du "bare" en virkelig dejlig cremet og klassisk risotto. Det er så at sige basen for alle de gode risottoer, der findes, det simple grundlag. Det fundament, hvorpå du bygger alle de spændende risottoer op. Tilsæt svampe og du får en svamperisotto, tilsæt skaldyr og du har en skaldyrsrisotto. Hjemmelavet risotto er både nem at lave, skøn at spise og kan varieres efter lyst og indhold i køleskabet.
Ingredienser
Risotto
10 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede bananskalotteløg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
4 dl
Risottoris
|
|
2 dl
Hvidvin
|
|
1 liter
Hønsebouillon
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Risotto
Pasta & gratineringost kan erstattes med 75 g blåskimmelost eller 100 g revet parmesan. Du kan røre lidt ekstra bouillon lige inden serveringen, hvis du ønsker en mere lind risotto.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9925 kJ / 2372 kcal
Næringsindhold pr. 100g
530 kJ / 127 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 11,2 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 46 % | 14,4 g |
Fedt: | 37,1 % | 5,3 g |
Alkohol: | 5,7 % |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.