Risotto

Risotto

30 min
Risotto, bare risotto. Intet fyld, ingen sjove twist. Her får du "bare" en virkelig dejlig cremet og klassisk risotto. Det er så at sige basen for alle de gode risottoer, der findes, det simple grundlag. Det fundament, hvorpå du bygger alle de spændende risottoer op. Tilsæt svampe og du får en svamperisotto, tilsæt skaldyr og du har en skaldyrsrisotto. Hjemmelavet risotto er både nem at lave, skøn at spise og kan varieres efter lyst og indhold i køleskabet.
https://www.arla.dk/opskrifter/risotto/

Sådan gør du

Risotto
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde og steg løg og hvidløg, uden at de tager farve.
  • Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen. Lad det simre.
  • Rør jævnligt og spæd til med bouillon, indtil du har en cremet risotto - ca. 20 min.
  • Vend ost og fløde i, og lad den smelte under omrøring, i yderligere 5 min.
  • Tilsæt salt og peber og smag til. Server straks.

Pasta & gratineringost kan erstattes med 75 g blåskimmelost eller 100 g revet parmesan. Du kan røre lidt ekstra bouillon lige inden serveringen, hvis du ønsker en mere lind risotto.

Energiindhold for hele retten:

9806 kJ / 2344 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11,2 % 3,6 g
Kulhydrat: 45,5 % 14,7 g
Fedt: 37,5 % 5,5 g
Alkohol: 5,8 %
Mere inspiration

Prøv denne lækre risotto med svampe - den smager også himmelsk.

Risotto med svampe
35 min
Risotto med svampe
(217)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Risotto
10 g Smør
2 Finthakkede bananskalotteløg
2 Finthakkede fed hvidløg
4 dl Risottoris
2 dl Hvidvin
1 liter Hønsebouillon
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber