Risotto med asparges og mozzarella
45 min

Risotto med asparges og mozzarella

Cremet risotto med bid fra grønne asparges og ærter. Server med godt brød.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med asparges og mozzarella

Cremet risotto med bid fra grønne asparges og ærter. Server med godt brød.

Antal portioner
  • 2 zittauerløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 300 g risottoris (ca. 3¾ dl)
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter varm grøntsagsbouillon
  • 300 g grønne asparges
  • 25 g smør
  • 150 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • 150 g optøede frosne fine ærter

Tilbehør

  • 240 g groft landbrød

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint. Varm smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri 2-3 minutter - uden at det tager farve. Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter. Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk. Tilsæt ca. 1 dl bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, til bouillonen er brugt. Risottoen er færdig på ca. 18 minutter. Rens de grønne asparges og halver dem. Kog dem i letsaltet vand ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af. Rør den færdige risotto med smør og mozzarella, og tilsæt ærter og asparges til sidst. Smag til og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 27 %
Print