Risotto med asparges og mozzarella

Risotto med asparges og mozzarella

45 min
Risotto med asparges er en fremragende variation af den lækre italienske risotto. Den cremede risotto er en dejlig bund for forskellige grøntsager - og når det er sæson for asparges at det oplagt at følge denne opskrift, der bruger asparges' kvaliteter i udtryk og smag. Risotto med asparges og ærter er skøn vegetarisk aftensmad - særligt når grøntsagerne fås helt friske og nye. Server med godt brød.

Sådan gør du

Risotto med asparges og mozzarella
  • Varm smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri 2-3 minutter - uden at det tager farve.
  • Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter.
  • Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk.
  • Tilsæt ca. 1 dl bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen.
  • Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, til bouillonen er brugt. Risottoen er færdig på ca. 18 minutter.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af.
  • Rør den færdige risotto med smør og mozzarella, og tilsæt ærter og asparges til sidst. Smag til og server straks.

VIl du gerne have en mere udpræget ostesmag i risottoen kan du udskifte mozarellaen med fx revet parmesan.

Energiindhold for hele retten:

11271 kJ / 2694 kcal

Næringsindhold pr. 100g

481 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 14,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 59,6 % 16,9 g
Fedt: 25,8 % 3,4 g
Mere inspiration

Prøv denne helt enkle og helt klassiske - meget lækre risotto.

Risotto
30 min
Risotto
(17)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Risotto med asparges og mozzarella
2 Finthakkede zittauerløg
1 Finthakket, lille fed hvidløg
20 g Smør
300 g Risottoris (ca. 3¾ dl)
2 dl Hvidvin
1 liter Varm grøntsagsbouillon
300 g Rensede grønne asparges i halve
20 g Smør
150 g Mozzarellaost i tern
150 g Optøede frosne ærter
Tilbehør
240 g Groft landbrød