Risotto med asparges og mozzarella
&format=webp)
Risotto med asparges er en fremragende variation af den lækre italienske risotto. Den cremede risotto er en dejlig bund for forskellige grøntsager - og når det er sæson for asparges at det oplagt at følge denne opskrift, der bruger asparges' kvaliteter i udtryk og smag. Risotto med asparges og ærter er skøn vegetarisk aftensmad - særligt når grøntsagerne fås helt friske og nye. Server med godt brød.
Ingredienser
Risotto med asparges og mozzarella
2
Finthakkede løg
|
|
---|---|
1
Finthakket, lille fed hvidløg
|
|
20 g
Smør
|
|
300 g
Risottoris (ca. 3¾ dl)
|
|
2 dl
Hvidvin
|
|
2
Grøntsagsbouillon terninger
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
300 g
Rensede grønne asparges i halve
|
|
20 g
Smør
|
|
150 g
Mozzarellaost i tern
|
|
150 g
Optøede frosne ærter
|
Tilbehør
240 g
Groft landbrød
|
---|
Sådan gør du
Risotto med asparges og mozzarella
VIl du gerne have en mere udpræget ostesmag i risottoen kan du udskifte mozzarellaen med fx revet parmesan.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10916 kJ / 2609 kcal
Næringsindhold pr. 100g
462 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 14,4 % | 3,9 g |
Fedt: | 24,6 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 61 % | 16,6 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
