Risotto med asparges og mozzarella

Risotto med asparges og mozzarella

45 min
Risotto med asparges er en fremragende variation af den lækre italienske risotto. Den cremede risotto er en dejlig bund for forskellige grøntsager - og når det er sæson for asparges at det oplagt at følge denne opskrift, der bruger asparges' kvaliteter i udtryk og smag. Risotto med asparges og ærter er skøn vegetarisk aftensmad - særligt når grøntsagerne fås helt friske og nye. Server med godt brød.

Sådan gør du

Risotto med asparges og mozzarella
  • Varm smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri 2-3 minutter - uden at det tager farve.
  • Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter.
  • Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk.
  • Tilsæt ca. 1 dl bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen.
  • Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, til bouillonen er brugt. Risottoen er færdig på ca. 18 minutter.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af.
  • Rør den færdige risotto med smør og mozzarella, og tilsæt ærter og asparges til sidst. Smag til og server straks.
Mere inspiration

Prøv denne helt enkle og helt klassiske - meget lækre risotto.

Risotto
30 min
Risotto
(16)
Velbekomme!
Tip

VIl du gerne have en mere udpræget ostesmag i risottoen kan du udskifte mozarellaen med fx revet parmesan.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11167 kJ / 2669 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 14,8 % 4,2 g
Kulhydrat: 60,2 % 17 g
Fedt: 25 % 3,2 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Risotto med asparges og mozzarella
Finthakkede zittauerløg
2
Finthakket, lille fed hvidløg
1
Smør
20 g
Risottoris (ca. 3¾ dl)
300 g
Hvidvin
2 dl
Varm grøntsagsbouillon
1 liter
Rensede grønne asparges i halve
300 g
Smør
20 g
Arla Karolines Køkken® Mozzarella Tern
150 g
Optøede frosne fine ærter
150 g
Tilbehør
Groft landbrød
240 g