Risotto af blomkålsris

Risotto af blomkålsris

30 min
Risotto er en ægte italiensk klassiker. Vi har ladet os inspirere, så her får du opskriften på risotto af blomkålsris, hvor risene er skiftet ud med revet blomkål - kaldet blomkålsris. Det er stadig den cremede, lækre fornemmelse, da der er både hytteost og mozzarella i risotto af blomkålsris, men du får bare mange flere grøntsager....og det er jo ganske fint.

Sådan gør du

Risotto
  • Lad olien blive varm i en gryde. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Riv blomkålen groft og kom den i gryden sammen med chiliflager og salt og svits ved svag varme og under låg i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.
  • Vend hytteost, mozzarella og ærter i risottoen. Varm den godt igennem til osten er smeltet.
  • Vend, lige inden serveringen, spinatbladene i og kom risottoen i en lun skål.
Grillet tun
  • Lad en grillpandeblive godt varm.
  • Pensl tunbøfferne med olie og grill dem ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side.
  • Tag fisken af panden og drys med salt og peber. Lad tunbøfferne hvile tildækket i ca. 2 min.
  • Skær den grillede tun i tykke skiver og server dem sammen med den varme risotto, limefrugt og sojasauce.
Mere inspiration

Er du mere til traditionel risotto, har du en opskrift her.

Velbekomme!
Tip

Du kan købe blomkål, der er revet - det bliver kaldt blomkålsris. Vælg den friske version, ikke den frosne til denne ret.

Bemærk

Tunen bliver kun stegt ganske lidt, det man kalder for seared eller lynstegt. Det er en god måde at tilberede tunbøffer på, da de endelig ikke må få for meget varme og derved blive tørre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8965 kJ / 2143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 42,2 % 10,5 g
Kulhydrat: 25,7 % 6,4 g
Fedt: 32,1 % 3,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Risotto
Olivenolie
1 tsk
Hakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Renset mellemstort blomkål (ca. 750 g)
1
Tørrede chiliflager
1 tsk
Groft salt
1½ tsk
250 g
Cheasy® Revet Mozzarella 13%
150 g
Optøede ekstrafine ærter
300 g
Skyllede babyspinatblade
100 g
Grillet tun
Tun (ca. 400 g)
4 skiver
Olie
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Limefrugter i både
2
Sojasauce
½ dl