Risotto af blomkålsris

Risotto af blomkålsris

30 min
Risotto er en ægte italiensk klassiker. Vi har ladet os inspirere, så her får du opskriften på risotto af blomkålsris, hvor risene er skiftet ud med revet blomkål - kaldet blomkålsris. Det er stadig den cremede, lækre fornemmelse, da der er både hytteost og mozzarella i risotto af blomkålsris, men du får bare mange flere grøntsager....og det er jo ganske fint.
https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-af-blomkalsris/

Sådan gør du

Risotto
  • Lad olien blive varm i en gryde. Svits løgene ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Riv blomkålen groft og kom den i gryden sammen med chiliflager og salt og svits ved svag varme og under låg i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.
  • Vend hytteost, mozzarella og ærter i risottoen. Varm den godt igennem til osten er smeltet.
  • Vend, lige inden serveringen, spinatbladene i og kom risottoen i en lun skål.
Grillet tun
  • Lad en grillpandeblive godt varm.
  • Pensl tunbøfferne med olie og grill dem ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side.
  • Tag fisken af panden og drys med salt og peber. Lad tunbøfferne hvile tildækket i ca. 2 min.
  • Skær den grillede tun i tykke skiver og server dem sammen med den varme risotto, limefrugt og sojasauce.

Du kan købe blomkål, der er revet - det bliver kaldt blomkålsris. Vælg den friske version, ikke den frosne til denne ret.

Tunen bliver kun stegt ganske lidt, det man kalder for seared eller lynstegt. Det er en god måde at tilberede tunbøffer på, da de endelig ikke må få for meget varme og derved blive tørre.

Energiindhold for hele retten:

9082 kJ / 2171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 41,2 % 10,3 g
Kulhydrat: 26,9 % 6,8 g
Fedt: 31,9 % 3,7 g
Mere inspiration

Er du mere til traditionel risotto, har du en opskrift her.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Risotto
1 tsk Olivenolie
3 Hakkede løg (ca. 225 g)
1 Renset mellemstort blomkål (ca. 750 g)
1 tsk Tørrede chiliflager
1½ tsk Groft salt
250 g Hytteost
150 g Revet mozzarellaost
300 g Optøede frosne ærter
100 g Skyllede babyspinatblade
Grillet tun
4 skiver Tun (ca. 400 g)
1 tsk Olie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 Limefrugter i både
½ dl Sojasauce