Risotto af blomkålsris
Risotto er en ægte italiensk klassiker. Vi har ladet os inspirere, så her får du opskriften på risotto af blomkålsris, hvor risene er skiftet ud med revet blomkål - kaldet blomkålsris. Det er stadig den cremede, lækre fornemmelse, da der er både hytteost og mozzarella i risotto af blomkålsris, men du får bare mange flere grøntsager....og det er jo ganske fint.
Ingredienser
Risotto
1 tsk
Olivenolie
|
|
---|---|
3
Hakkede løg (ca. 225 g)
|
|
1
Renset mellemstort blomkål (ca. 750 g)
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
250 g
Hytteost
|
|
150 g
Revet mozzarellaost
|
|
300 g
Optøede frosne ærter
|
|
100 g
Skyllede babyspinatblade
|
Grillet tun
4 skiver
Tun (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Olie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
2
Limefrugter i både
|
|
---|---|
½ dl
Sojasauce
|
Sådan gør du
Risotto
Grillet tun
Du kan købe blomkål, der er revet - det bliver kaldt blomkålsris. Vælg den friske version, ikke den frosne til denne ret.
Tunen bliver kun stegt ganske lidt, det man kalder for seared eller lynstegt. Det er en god måde at tilberede tunbøffer på, da de endelig ikke må få for meget varme og derved blive tørre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7129 kJ / 1704 kcal
Næringsindhold pr. 100g
335 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 52,1 % | 10,3 g |
Kulhydrat: | 18,1 % | 3,6 g |
Fedt: | 29,8 % | 2,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.