Risotto med svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(150 vurderinger)

45 min

Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 25 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 2 dl)
  • 2 dl risottoris
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl fintrevet Riberhus® ML 16 (30+)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.

Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ min. Tilsæt ris og svits ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i 15 min. eller til risene er møre.

Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.

I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: