Risotto med svampe
45 min

Risotto med svampe

Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!
Bedømmelse (117 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risotto med svampe

Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 25 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 2 dl)
  • 2 dl risottoris
  • 4 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.

Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ min. Tilsæt ris og svits ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i 15 min. eller til risene er møre.

Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.

I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print