Risotto med svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(170 vurderinger)

45 min

Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg (ca. 2 dl)
  • 4 dl risottoris
  • 8 dl grøntsagsbouillon

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.

Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ min. Tilsæt ris og svits ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i 15 min. eller til risene er møre.

Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.

I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: