Risotto med svampe

Risotto med svampe

35 min Hovedret

Risotto med svampe er en super nem risotto, der egner sig godt til en hverdagsaften. Vi har udeladt vin og droppet at tilsætte væden lidt efter lidt, som man ellers gør i en klassisk risotto. Du får stadige en lækker cremet risotto med svampe, men du slipper for at være over gryden hele tiden. Risotto med svampe er dejlig nem aftensmad og mon ikke den let glider ned hos både store og små. Risotto med svampe er én variant, men du kan også bruge opskriften med andre grøntsager, fx ærter og aspages eller peberfrugt og gulerødder.

Mere inspiration

Er du mere til den luksuriøse variant af svamperisotto med hvidvin og fløde, har du opskriften her.

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge risottoopskriften som en basisopskrift og blot skifte de stegte champignoner ud med andre grøntsager, fx en blanding af ærter og grønne asparges eller rød peberfrugt og gulerødder. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11830 kJ / 2828 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 14,7 % 4,7 g
Kulhydrat: 56,1 % 18 g
Fedt: 29,2 % 4,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser