Beef ramen

45 min
Beef ramen

Beef ramen er en fantastisk asiatisk suppe med nudler, grøntsager og oksekød. Ramen består af en kraftig bouillon med smagsgivere som miso, hvidløg, ingefær og soja. Her får du opskriften på umamifyldt beef ramen lavet med toppings som nudler, stegte svampe, bønnespirer, flanksteak og frisk koriander - og selvfølgelig det blødkogte æg. En virkelig lækker ramen med oksekød, som kan varieres i det uendelige.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Ramen

20 g Smør
200 g Champignoner
3 Forårsløg
4 Fintsnittede fed hvidløg
1½ liter Oksebouillon
2 spsk Fint revet frisk ingefær
2 spsk Sojasauce
2 spsk Sesamolie
1 spsk Mørk miso
1 spsk Rørsukker
1 tsk Tørrede chiliflager

Flanksteak

20 g Smør
400 g Flanksteak
1 tsk Salt
Friskkværnet peber

Topping

200 g Tørrede ægnudler
2 dl Bønnespirer
2 Blødkogte æg
4 spsk Ristede løg
Frisk koriander

Sådan gør du

Ramen

  • Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Steg champignon ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Skær forårsløgene i tynde ringe. Steg den hvide del af forårsløgene og hvidløg sammen med champignon i ca. 1 min. - gem den grønne del til pynt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og giv det et opkog.

Flanksteak

  • Lad smøret blive gyldent i en pande. Steg steaken ca. 4 min. på hver side og drys med salt og peber.
  • Lad den hvile i ca. 5 min. og skær den i skiver.

Topping og anretning

  • Tilbered imens ægnudlerne efter anvisning på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Halver de blødkogte æg og anret dem sammen ægnudler, bønnespirer, ristede løg, koriander og de grønne foråsrløgtoppe i fire skåle.
  • Fordel kødskiverne over fyldet g hæld den kogende suppe over. Server straks.

Variér fyldet i ramen med fx pak choi, spinat, gulerodsstrimler eller forskellige svampe som fx shiitake eller enoki svampe. Du kan også tilføje stykker af tang og toppe med masser af sesamfrø og/eller frisk chili.

Du kan bruge de klassiske ramen nudler (lavet på hvedemel). De er neutrale i smagen og er virkelig gode til at suge smag til sig. Du kan også bruge sobanudler som oftest er lavet på boghvedemel, hvilket har en lidt nøddeagtig smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9619 kJ / 2299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

357 kJ / 85 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 24,4 % 5,1 g
Kulhydrat: 33,7 % 7,1 g
Fedt: 41,9 % 4 g
Relateret video

Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/ramen/