Beef ramen
Beef ramen er en fantastisk asiatisk suppe med nudler, grøntsager og oksekød. Ramen består af en kraftig bouillon med smagsgivere som miso, hvidløg, ingefær og soja. Her får du opskriften på umamifyldt beef ramen lavet med toppings som nudler, stegte svampe, bønnespirer, flanksteak og frisk koriander - og selvfølgelig det blødkogte æg. En virkelig lækker ramen med oksekød, som kan varieres i det uendelige.
Ingredienser
Ramen
20 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Champignoner
|
|
3
Forårsløg
|
|
4
Fintsnittede fed hvidløg
|
|
1½ liter
Oksebouillon
|
|
2 spsk
Fint revet frisk ingefær
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Sesamolie
|
|
1 spsk
Mørk miso
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
Flanksteak
20 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Flanksteak
|
|
1 tsk
Salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
200 g
Tørrede ægnudler
|
|
---|---|
2 dl
Bønnespirer
|
|
2
Blødkogte æg
|
|
4 spsk
Ristede løg
|
|
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Ramen
Flanksteak
Topping og anretning
Variér fyldet i ramen med fx pak choi, spinat, gulerodsstrimler eller forskellige svampe som fx shiitake eller enoki svampe. Du kan også tilføje stykker af tang og toppe med masser af sesamfrø og/eller frisk chili.
Du kan bruge de klassiske ramen nudler (lavet på hvedemel). De er neutrale i smagen og er virkelig gode til at suge smag til sig. Du kan også bruge sobanudler som oftest er lavet på boghvedemel, hvilket har en lidt nøddeagtig smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9619 kJ / 2299 kcal
Næringsindhold pr. 100g
357 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 24,4 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 33,7 % | 7,1 g |
Fedt: | 41,9 % | 4 g |
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.