Misosuppe

Misosuppe

15 min
Misosuppe er en skøn lille umami bombe. Misosuppe er en japansk suppe, der typisk serveres før eller sammen med sushi. Misosuppen egner sig også godt som en lille forret. Miso er en pasta lavet på fermenterede sojabønner og korn og kan købes i større supermarkeder.

Sådan gør du

Misosuppe
  • Pisk miso og bouillon-pulver sammen i en gryde.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og pisk godt, så misoen bliver opløst.
  • Tilsæt sojasauce og ingefær. Smag til.
Fyld
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg grøntsagerne ca. 2 min. ved jævn varme - de skal kun lige af med den "rå" smag og stadig have bid.
  • Fordel grøntsagerne i 4 skåle.
  • Bring miso suppen til kogepunktet (men lad den ikke koge) og hæld den over grøntsagerne. Drys sorte sesamffø over og server straks.
Mere inspiration

Server misosuppen sammen med sushi, fx disse sushi kugler

Sushi kugler
45 min
Sushi kugler
(1)
Velbekomme!
Tips

Du kan erstatte vand og fiskebouillon-pulver med 1 liter ægte fiskebouillon eller bouillon lavet af fiskefond eller fiskebouillon-terning. Du kan tilsætte nudler eller små hvide bønner, hvis du ønsker mere fyld i suppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1524 kJ / 364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

92 kJ / 22 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 22,8 % 1,2 g
Kulhydrat: 25,2 % 1,4 g
Fedt: 52 % 1,3 g

Ingredienser

Misosuppe
Lys eller mørk miso
2 spsk
Fiskebouillon-pulver
1½ spsk
Kogende vand
1 liter
Sojasauce
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
2 tsk
Fyld
Smør
20 g
Markchampignoner i tynde skiver
200 g
Forårsløg i tynde ringe
150 g
Pak-choi i kvarte
1
Pynt
Sorte sesamfrø