Misosuppe

Misosuppe

15 min
Misosuppe er en skøn lille umami bombe. Misosuppe er en japansk suppe, der typisk serveres før eller sammen med sushi. Misosuppen egner sig også godt som en lille forret. Miso er en pasta lavet på fermenterede sojabønner og korn og kan købes i større supermarkeder.

Sådan gør du

Misosuppe
  • Pisk miso og bouillon-pulver sammen i en gryde.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen og pisk godt, så misoen bliver opløst.
  • Tilsæt sojasauce og ingefær. Smag til.
Fyld
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg grøntsagerne ca. 2 min. ved jævn varme - de skal kun lige af med den "rå" smag og stadig have bid.
  • Fordel grøntsagerne i 4 skåle.
  • Bring miso suppen til kogepunktet (men lad den ikke koge) og hæld den over grøntsagerne. Drys sorte sesamffø over og server straks.

Du kan erstatte vand og fiskebouillon-pulver med 1 liter ægte fiskebouillon eller bouillon lavet af fiskefond eller fiskebouillon-terning. Du kan tilsætte nudler eller små hvide bønner, hvis du ønsker mere fyld i suppen.

Energiindhold for hele retten:

1524 kJ / 364 kcal

Næringsindhold pr. 100g

92 kJ / 22 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 22,8 % 1,2 g
Kulhydrat: 25,2 % 1,4 g
Fedt: 52 % 1,3 g
Mere inspiration

Server misosuppen sammen med sushi, fx disse sushi kugler

Sushi kugler
45 min
Sushi kugler
(1)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en teske.

Ingredienser

Misosuppe
2 spsk Lys eller mørk miso
1½ spsk Fiskebouillon-pulver
1 liter Kogende vand
2 spsk Sojasauce
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
Fyld
20 g Smør
200 g Markchampignoner i tynde skiver
150 g Forårsløg i tynde ringe
1 Pak-choi i kvarte
Pynt
Sorte sesamfrø