Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær

60+ min
Flæskesteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift på sprød flæskesteg i ovn og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte flæskesteg med sprød svær. Tilberedning af flæskesteg er ikke svært at lære, men det kræver jo at man prøver. Har du flæskesteg til overs kan du bruge det til pålæg, biksemad eller flæskestegssandwich.
Mere inspiration

Er der flæskesteg til overs, er det oplagt med en lækker flæskestegssandwich.

Velbekomme!
Bemærk

Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.

Tip

Er kernetemperaturen på 65°, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15078 kJ / 3604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

750 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 32,6 % 14,4 g
Kulhydrat: 0 % 0 g
Fedt: 67,4 % 13,7 g

Ingredienser