Flæskesteg med sprød svær

60+ min

Flæskesteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte flæskesteg med sprød svær.

Flæskesteg med sprød svær
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15078 kJ / 3604 kcal

Energifordeling:
Fiber: 0 g
Protein: 32,6 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 67,4 %
Bemærk

Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.

Tip

Er kernetemperaturen på 65 grader, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.

Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser