Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Flæskesteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte flæskesteg med sprød svær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Flæskesteg med sprød svær

  • 1½ kg flæskesteg - svinekam med ridset svær
  • 1½ spsk groft salt
  • ½ liter vand

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Sådan laver du en flæskesteg med sprød svær

  1. For at få et sprødt svær på flæskestegen er det vigtigt, at sværen er ridset helt igennem og med ½ cm mellemrum – men pas på ikke at ridse i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få sværen sprød.
  2. Beregn 1 spsk groft salt pr. kg kød og gnid det omhyggeligt ned mellem sværene. Læg derefter flæskestegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så vandret som muligt. Brug evt. sammenkrøllet alufolie eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, så den ligger lige.
  3. Hæld vand i bradepanden og læg risten med stegen ovenpå. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Saftigt kød opnås ved at bruge et stegetermometer. Sørg for at termometrets spids sidder midt i stegen.
  4. Hold øje med kernetemperaturen. Når den er 55 grader, kan du tjekke om sværen er sprød. Er sværen sprød, fortsættes stegningen til kernetemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, kan du skrue temperaturen op på 250-300 grader, indtil kernetemperaturen er 65 grader. For at få boblende svær skal temperaturen op på 225-250 grader.
  5. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 min. Under hviletiden stiger temperaturen til ca. 70 grader. En flæskesteg er gennemstegt ved 70 grader.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200° - traditionel ovn.

Bemærk

Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.

Tip

Er kernetemperaturen på 65 grader, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.

Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Print

Kilde:

Andre gode forslag