Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.
Er kernetemperaturen på 65°, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.
15078 kJ / 3604 kcal
750 kJ / 179 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,6 % | 14,4 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 67,4 % | 13,7 g |
Er der flæskesteg til overs, er det oplagt med en lækker flæskestegssandwich.
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.