Smørrebrød med flæskesteg

Smørrebrød med flæskesteg

25 min
Det klassiske smørrebrød med flæskesteg - næsten som vi kender det. Smørrebrød er en dansk specialitet, og det er ikke uden grund, vi er så glade for det. Smørrebrød kan varieres efter individuelle smagsløg - uden det er det store besvær.

Sådan gør du

  • Skær agurken i lange tynde skiver med en tyndskræller. Vend agurkestrimlerne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike og peberkorn. Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min. Hæld lagen fra agurkerne - gem lagen.
  • Vend æbleskiverne i 1 spsk af lagen og kom resten af lagen i en gryde og kog den op.
  • Tilsæt løgene og kog dem i 5 min. - eller til der er ca. 1 spsk af lagen tilbage. Tag gryden af varmen og vend tranebær og spidskål i.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg skiver af flæskesteg herpå.
  • Fordel agurk, spidskålssalat og æbleskiver på midten af de 4 madder, pynt med tallerkensmækkere og server.
Energiindhold for hele retten:

7401 kJ / 1769 kcal

Næringsindhold pr. 100g

585 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 17,6 % 6,1 g
Kulhydrat: 42,1 % 14,5 g
Fedt: 40,3 % 6,4 g
Mere inspiration

Her får du opskriften på, hvordan du steger flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

1 Lille agurk
½ tsk Groft salt
3 spsk Hvidvinseddike
3 spsk Sukker
Friskkværnet 5-peberblanding
1 Æble i tynde skiver
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
2 spsk Grofthakkede tranebær
½ liter Fintstrimlet, rød spidskål
25 g Smør
4 skiver Rugbrød
4 skiver Flæskesteg (ca. 300 g)
Pynt
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)