Smørrebrød med flæskesteg

25 min
Smørrebrød med flæskesteg

Det klassiske smørrebrød med flæskesteg - næsten som vi kender det. Smørrebrød er en dansk specialitet, og det er ikke uden grund, vi er så glade for det. Smørrebrød kan varieres efter individuelle smagsløg - uden det er det store besvær.

Ingredienser

1 Lille agurk
½ tsk Groft salt
3 spsk Hvidvinseddike
3 spsk Sukker
Friskkværnet 5-peberblanding
1 Æble i tynde skiver
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
2 spsk Grofthakkede tranebær
½ liter Fintstrimlet, rød spidskål
25 g Smør
4 skiver Rugbrød
4 skiver Flæskesteg (ca. 300 g)

Pynt

Blomsterkarse (tallerkensmækkere)

Sådan gør du

  • Skær agurken i lange tynde skiver med en tyndskræller. Vend agurkestrimlerne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike og peberkorn. Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min. Hæld lagen fra agurkerne - gem lagen.
  • Vend æbleskiverne i 1 spsk af lagen og kom resten af lagen i en gryde og kog den op.
  • Tilsæt løgene og kog dem i 5 min. - eller til der er ca. 1 spsk af lagen tilbage. Tag gryden af varmen og vend tranebær og spidskål i.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg skiver af flæskesteg herpå.
  • Fordel agurk, spidskålssalat og æbleskiver på midten af de 4 madder, pynt med tallerkensmækkere og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5931 kJ / 1418 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 52,6 % 14,5 g
Fedt: 33,5 % 4,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-flaskesteg/