Smørrebrød med flæskesteg

Smørrebrød med flæskesteg

25 min
Det klassiske smørrebrød med flæskesteg - næsten som vi kender det. Smørrebrød er en dansk specialitet, og det er ikke uden grund, vi er så glade for det. Smørrebrød kan varieres efter individuelle smagsløg - uden det er det store besvær.

Sådan gør du

  • Skær agurken i lange tynde skiver med en tyndskræller. Vend agurkestrimlerne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Drys med sukker og tilsæt eddike og peberkorn. Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min. Hæld lagen fra agurkerne - gem lagen.
  • Vend æbleskiverne i 1 spsk af lagen og kom resten af lagen i en gryde og kog den op.
  • Tilsæt løgene og kog dem i 5 min. - eller til der er ca. 1 spsk af lagen tilbage. Tag gryden af varmen og vend tranebær og spidskål i.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg skiver af flæskesteg herpå.
  • Fordel agurk, spidskålssalat og æbleskiver på midten af de 4 madder, pynt med tallerkensmækkere og server.
Mere inspiration

Her får du opskriften på, hvordan du steger flæskesteg med sprød svær.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7363 kJ / 1760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 17,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 41,3 % 14,1 g
Fedt: 40,8 % 6,4 g

Ingredienser

Lille agurk
1
Groft salt
½ tsk
Hvidvinseddike
3 spsk
Sukker
3 spsk
Friskkværnet 5-peberblanding
Æble i tynde skiver
1
Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
1
Grofthakkede tranebær
2 spsk
Fintstrimlet, rød spidskål
½ liter
Smør
25 g
Rugbrød
4 skiver
Flæskesteg (ca. 300 g)
4 skiver
Pynt
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)