Kyllingesalat

Kyllingesalat

25 min
En klassisk og hjemmelavet kyllingesalat, som smager skønt til en god frokost. Kom kyllingesalaten på rugbrød eller lyst brød, alt efter hvad du har lyst til. Der er hønsesalat og der er kyllingesalat. Forskellen er ikke den store, andet end alderen på fuglen. Server kyllingesalat med karry til frokost eller til forret serveret på en salatbund og med ristet flute til. Eller hvad med en hyggelig picnic, hvor den står på fyldte pitabrød med cremet kyllingesalat, salatblade, agurk og rød peberfrugt.

Sådan gør du

Dressing
  • Bland yoghurten sammen med dijonnaise, karry, salt og peber.
  • Rør mælk i.
Kyllingesalat
  • Vend kyllingekød, æble og bladselleri i dressingen og smag kyllingesalaten til.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis du synes kyllingesalaten er for fast.
Ved serveringen
  • Smør rugbrødet med et tyndt lag smør.
  • Fordel kyllingesalaten på brødskiverne og anret dem på et fad eller tallerkener sammen med feldsalaten.
  • Pynt med bladselleritop og peber og server straks.
Mere inspiration

Den anden klassiker, hønsesalaten......

Hønsesalat
45 min
Hønsesalat
(11)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Server kyllingesalaten på en salatbund og med ristet flute til som forret. Eller server den i pitabrød sammen med salatblade, agurk og rød peberfrugt.

Tip

Har du kyllingesalat tilovers, kan den holde sig en en bøtte med låg i køleskabet i ca. 3 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7171 kJ / 1714 kcal

Næringsindhold pr. 100g

673 kJ / 161 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 19 % 7,5 g
Kulhydrat: 41,8 % 16,5 g
Fedt: 39,2 % 7,1 g

Ingredienser

Dressing
2½ dl
Dijonnaise
2 spsk
Madraskarry
¾ tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Mælk
2 spsk
Kyllingesalat
Kogt eller stegt kyllingekød i tern
200 g
Rødt æble i små tern, fx jonagored (ca. 125 g)
1
Bladselleri i små tern (ca. 50 g)
1 stilk
Tilbehør
Rugbrød (ca. 325 g)
8 skiver
Smør
30 g
Skyllet feldsalat
¼ liter
Pynt
Top af bladselleri
Groftkværnet peber