Pikant kylling i fad

Pikant kylling i fad

40 min
Pikant kylling i fad er en nem og lækker hverdagsret for hele familien. Denne opskrift på kylling i fad med pikant er spækket med skønne grøntsager, som giver en dejlig smag til retten. Grøntsagerne giver samtidigt et herligt modspil til den cremede og fyldige sauce, der er lavet på pikantost, fløde og flåede tomater. Og et pift af timian. En hurtig og børnevenlig ret, der passer sig selv i ovnen. Vi har brugt rød peberfrugt, porre og squash, men du kan snildt bruge andre grøntsager - en genial måde at få brugt grøntsagsrester på.

Sådan gør du

Pikant kylling i fad
  • Brun kyllingen i smørret på en pande og kom det efterfølgende i et ovnfast fad.
  • Svits på samme pande løg, hvidløg, chili og grøntsager i 3-4 min.
  • Bland imens flåede tomater, pikantost, fløde, timian, salt og peber sammen - brug evt. et piskeris eller en stavblender til at få massen sammenhængende.
  • Vend grøntsagerne i pikantsaucen. Kom grøntsagsblandingen over kyllingestykkerne og bag retten i ovnen.
  • Server med perlebyg og friskhakket persille.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200 grader - varmluft.
Mere inspiration

Lyst til mere kylling i fad?

Pastafad med kylling
60+ min
Pastafad med kylling
(63)
Velbekomme!
Variation

Du kan bruge de grøntsager du har lyst til, og har du ikke nok i grøntsagsskuffen, kan du supplere med frosne. Kan du lide spicy mad, kan du tilsætte frisk eller tørret chili til saucen. Har du en rest bacon, kan du stege det sprødt og blande med persillen som ekstra topping.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10370 kJ / 2478 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 25,5 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,1 % 12,5 g
Fedt: 26,4 % 3,2 g

Ingredienser

Pikant kylling i fad
Kyllingeinderfileter
300 g
Smør eller lidt olie
10 g
Løg, finthakket
2
Fed hvidløg, finthakket
2
Rød chilipeber, finthakket
1
Blandede grøntsager i grove stykker (fx rød peberfrugt, porre og squash)
750 g
Flåede tomater
400 g
Buko® Pikant
200 g
Piskefløde, madlavningsfløde eller mælk
1 dl
Tørret timian
1½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Perlebyg eller ris - koges efter anvisning på pakken
320 g
Frisk persille
1 håndfuld