Pikant kylling i fad

Pikant kylling i fad

40 min
Pikant kylling i fad er en nem og lækker hverdagsret for hele familien. Denne opskrift på kylling i fad med pikant er spækket med skønne grøntsager, som giver en dejlig smag til retten. Grøntsagerne giver samtidigt et herligt modspil til den cremede og fyldige sauce, der er lavet på pikantost, fløde og flåede tomater. Og et pift af timian. En hurtig og børnevenlig ret, der passer sig selv i ovnen. Vi har brugt rød peberfrugt, porre og squash, men du kan snildt bruge andre grøntsager - en genial måde at få brugt grøntsagsrester på.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200 grader - varmluft.

Pikant kylling i fad
  • Brun kyllingen i smørret på en pande og kom det efterfølgende i et ovnfast fad.
  • Svits på samme pande løg, hvidløg, chili og grøntsager i 3-4 min.
  • Bland imens flåede tomater, pikantost, fløde, timian, salt og peber sammen - brug evt. et piskeris eller en stavblender til at få massen sammenhængende.
  • Vend grøntsagerne i pikantsaucen. Kom grøntsagsblandingen over kyllingestykkerne og bag retten i ovnen.
  • Server med perlebyg og friskhakket persille.

Du kan bruge de grøntsager du har lyst til, og har du ikke nok i grøntsagsskuffen, kan du supplere med frosne. Ønsker du en vegetarisk version, kan du erstatte kyllingen med en dåse drænede butter beans. Kan du lide spicy mad, kan du tilsætte frisk eller tørret chili til saucen. Har du en rest bacon, kan du stege det sprødt og blande med persillen som ekstra topping.

Energiindhold for hele retten:

10370 kJ / 2478 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 25,5 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,1 % 12,5 g
Fedt: 26,4 % 3,2 g
Mere inspiration

Lyst til mere kylling i fad?

Pastafad med kylling
60+ min
Pastafad med kylling
(65)

Ingredienser

Pikant kylling i fad
300 g Kyllingeinderfileter
10 g Smør eller lidt olie
2 Løg, finthakket
2 Fed hvidløg, finthakket
1 Rød chilipeber, finthakket
750 g Blandede grøntsager i grove stykker (fx rød peberfrugt, porre og squash)
400 g Flåede tomater
200 g Pikant flødeost
1 dl Piskefløde, madlavningsfløde eller mælk
1½ tsk Tørret timian
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
320 g Perlebyg eller ris - koges efter anvisning på pakken
1 håndfuld Persille