Morgenmadspizza med æg og bacon

23 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Morgenmadspizza med æg og bacon

Hjemmelavet pizza med æg til morgenmad – så lækkert og en perfekt start på en god feriedag. Her får du den perfekte morgenmadspizza - nemlig pizza med æg og bacon - lige præcis med de klassiske elementer: tomat, ost, æg, bacon og purløg. Du finder how-to i bunden af opskriften på pizza med æg.

Ingredienser

Pizza med æg

1 Koldhævet pizzadej, se opskrift i link (ca. 750 g)
100 g Pikant flødeost
75 g Revet mozzarellaost
200 g Cherrytomater
50 g Stegt bacon
¼ bundt Fintsnittet purløg
4 Æg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Bagetid:

5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn

Pizza med æg

  • Rul dejen ud (se hvordan i linket til langtidshævet pizzadej).
  • Fordel flødeost og revet ost på de to udrullede pizzabunde.
  • Fordel tomater, bacon og purløg herpå.
  • Slå 2 æg ud på hver pizza og krydr med salt og peber.
  • Bag pizzaerne i en forvarmet ovn i 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn eller på en grill i 5-7 min. ved 350°. Pizzaerne skal være sprøde og gyldne.

Er du til mad, der smager af noget, så kan du udskifte mozzarella osten med texmex ost - eller selv tilsætte chili.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11768 kJ / 2813 kcal

Næringsindhold pr. 100g

847 kJ / 202 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 51 % 25,4 g
Fedt: 30,8 % 7 g
Relateret video Langtidshævet pizzadej

Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer

https://www.arla.dk/opskrifter/morgenmadspizza-med-ag-og-bacon/