Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

30 min
Kartoffelpizza er et godt bud på familiens pizzafavorit - for den hvide pizza både smager godt og kræver ikke en masse råvarer i køleskabet. Hvid pizza er en lidt alternativ pizza uden tomatsauce - men der er masser af smag i denne opskrift på kartoffelpizzza - det skyldes ikke mindst den skønne hjemmelavede hvidløgs/chili olie. Form gerne pizzadejen med hænderne (se opskrift i link) så den får et rustikt look. Pizza med kartoffel smager skønt - og er også god for pengepungen.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelpizza/

Sådan gør du

Bagetid:

8 - 10 min. ved 275° - varmluft.

Chili- og hvidløgsolie
  • Rør olie, sambal oelek og hvidløg sammen i en lille skål.
Kartoffelpizza
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde, eller form dem med hænderne, hvis du starter med en dej, der ikke er rullet ud (ca. 30 cm i diameter). Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Bland olie, rosmarin og salt i en skål og vend kartoflerne i olien.
  • Fordel mozzarella på pizzabunden og læg kartoffelskiverne ovenpå. Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ovnen.
  • Pynt med friske rosmarinkviste, drys med salt og peber og server straks med chili- og hvidløgsolie ved siden af.

Du kan skrue op og ned for styrken på kartoffelpizzaen ved hjælp af chili. Friske chilier i skiver, syltede jalapenos fra glas eller tørrede chiliflager - vælg din favorit. Du kan med fordel salte kartoffelskiver,ne det trækker væden ud af kartoflerne og gør dem mindre fugtige.

Energiindhold for hele retten:

12353 kJ / 2952 kcal

Næringsindhold pr. 100g

852 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 12,3 % 6,1 g
Kulhydrat: 51,9 % 26 g
Fedt: 35,8 % 8,2 g
Mere inspiration

Her er opskriften på en nem, lækker og smidig pizzadej.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(518)

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Chili- og hvidløgsolie
2 spsk Olivenolie
1 spsk Sambal oelek eller chilipasta
1 Knust fed hvidløg
Kartoffelpizza
2 Pizzadeje (ca. 600 g)
600 g Kartofler i meget tynde skiver
3 spsk Olivenolie
3 spsk Finthakket frisk rosmarin
1½ tsk Flagesalt
150 g Mozzarellaost i tern
Pynt
Små bløde rosmarinkviste
Flagesalt
Groftkværnet peber