Kartoffelpizza
Alle kan lide pizza - og så er det tilmed sjovt at lave. Her er opskriften på kartoffelpizza med nye kartofler - måske på en lidt utradionel måde. Hvis du har en bagesten så kom pizzaen i ovnen eller bag den i en pizzaovn, hvis du har en i haven eller på altanen. Uanset hvordan du bager din pizza, så bliver den bedst, når bunden er tynd, og du bager den ved høj varme. Det er vigtigt, at kartoffelskiverne er tynde, saltet og vredet for vand, inden du kommer dem på bundene, så du ikke får oplevelsen af kogt kartoffel. Dejen tager lidt tid at lave, men fyldet til kartoffelpizzaen er virkelig nemt.
Ingredienser
Pizzadej
1
Portion langtidshævet pizzadej (se opskrift i link)
|
---|
Fyld
400 g
Små nye kartofler
|
|
---|---|
1 tsk
Fint salt
|
3 dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
1
Fed hvidløg knust
|
|
Skal fra ½
Citron (usprøjtet)
|
|
Friskkværnet peber
|
150 g
Mozzarellaost i tern
|
|
---|---|
2 dl
Blade fra frisk rosmarin
|
|
4 spsk
Jomfruolivenolie til topping
|
Sådan gør du
Pizzaen vil også smage godt hvis du tilføjer en tør, moden ost. Brug evt vinterkartofler til pizzaen eller skift kartofler ud med tynde skiver squash. Du kan tilføje grønne asparges. Skær dem i ca. 1 cm stykker og kom dem på sammen med kartoffelskiverne.
Top den bagte pizza med salat eller friske tomater inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11897 kJ / 2843 kcal
Næringsindhold pr. 100g
980 kJ / 234 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 9,3 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 24,6 % | 14,2 g |
Fedt: | 66,1 % | 17,5 g |
Alle kan lide pizza - og så er det tilmed sjovt at lave. Her er opskriften på pizza bianco med nye kartofler - måske på en lidt utradionel måde.