Langtidshævet pizzadej
Her er opskriften på en successikker pizzadej. Den er meget nem at røre sammen og arbejde med, og så kan den laves 1-2 dage i forvejen. Har du en røremaskine, kan du med fordel lave pizzadej på den. Det er en stor fordel at bruge tipo 00 mel i dejen, da du får en stærk dej, der udvikler flotte lufthuller, når den bliver bagt. Husk at tilsætte salt til sidst, så det ikke kommer i direkte kontakt med gæren - og endnu et godt tip er at gemme kagerullen væk og i stedet brug dine fingre og hænder til at trykke dejen ud. Top pizzaen med din yndlingsfyld og bag den ved meget høj varme.
Ingredienser
Langtidshævet pizzadej
4 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
6 g
Gær
|
|
625 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
5-7 minutter ved 250-270° - grill eller 10 minutter ved 250° - varmluftsovn eller på pizzaindstilling.
Langtidshævet pizzadej
Del dejen i 4 stykker, hvis du ønsker lidt større pizzaer. Deler du dejen i 2 portioner passer det til 2 hele bradepander.
Har du brug for inspiration til fyld på pizzaer er der masser af ideer at hente her: pizza
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8994 kJ / 2150 kcal
Næringsindhold pr. 100g
864 kJ / 207 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 15,5 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 81,7 % | 41,5 g |
Fedt: | 2,8 % | 0,7 g |
Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer