Surdejspizza

Surdejspizza

Surdejspizza er en rigtig gourmet pizza. God mad kan tage sin tid at lave, og det gør en surdejspizza, så vær opmærksom på, at du skal starte i god tid - faktisk dagen før. Du kan variere fyldet på din surdejspizza som du har lyst og fantasi til - men har vi valgt en enkelt hvid version med frisk mozzarella, tomat, basilikum og lækker italiensk pølse. Du kan bruge opskriften på selve dejen til surdejspizza og få inspiration til fyldet ved at søge på pizza her på sitet.

Sådan gør du

Surdej - dagen før
  • Rør ingredienserne sammen og lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Surdej - på dagen
  • Kom alle ingredienser (bortset fra salt) i en røremaskine.
  • Ælt dejen godt sammen, først langsomt i ca. 3 min. Tilsæt salt og ælt så dejen på hurtigste hastighed i ca. 6 min. - eller til dejen slipper røreskålen. Tilsæt evt. mere mel.
  • Stil dejen på køl i min. 3 timer - gerne natten over.
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen tyndt ud til 2 runde pizzabunde (ca. 30 cm i diameter). Læg pizzabundene på hver sit stykke bagepapir og fordel først smøreost og så pølse herpå.
  • Træk pizzaerne med bagepapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ovnen.
  • Fordel tomat, mozzarella og basilikum på de varme pizzaer og server straks.
Bagetid
  • Ca. 8 min. ved 275° - varmluft.
Velbekomme!
Tilberedningstip

Hvis du lader den færdige dej stå på køl i en eller to dage, bliver din surdejspizza endnu bedre.

Tilberedningstip

Du bestemmer selv dit fyld, men vær opmærksom på ikke at komme for meget på, da bunden er for tynd til at bære for meget fyld.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12829 kJ / 3066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

825 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,8 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,7 % 18,3 g
Fedt: 46,5 % 10,4 g

Ingredienser

Surdej - dagen før
Ølandshvede
75 g
1 dl
Vand
1½ dl
Surdej - på dagen
Tipo 00 hvedemel
300 g
½ dl
Surdej fra dagen før
Gær
5 g
Groft salt
1 tsk
fyld
2 dl
God italiensk spegepølse
12 skiver
Tomater i tynde skiver
4
Friske mozzarella oste i skiver
250 g
Friske basilikum