Tomatsauce til pizza

30 min
Tomatsauce til pizza

Dejlig hjemmelavet tomatsauce til dine hjemmelavede pizzaer. Lav evt. en stor portion, og frys den ned i portioner, der passer til én pizza.

Ingredienser

Tomatsauce

2 spsk Olivenolie
1 Grofthakket løg
1 Stort knust fed hvidløg
1 dåse Flåede tomater
1 Laurbærblad
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Finthakkede basilikumblade eller 1 tsk tørret
½ tsk Tørret oregano
3 spsk Koncentreret tomatpuré

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Sauter løg og hvidløg til de er klare. Kom tomater og laurbær i og lad blandingen koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Tilsæt salt, peber, basilikum og oregano. Lad det koge i 8-10 min. mere og rør tomatpurén i. Tomatblandingen skal nu være jævn og tyk. Hvis den er for tynd bliver bundene bløde når de bages. Fjern laurbærbladet og lad den italienske tomatblanding køle af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1598 kJ / 382 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8,6 % 1,4 g
Kulhydrat: 27,5 % 4,6 g
Fedt: 63,9 % 4,9 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsauce-til-pizza/