Snurrer med pesto

Snurrer med pesto

60+ min
Fryseegnet
Pestosnurrer er en lækker snack, der både er saftig, blød, flot - og smager fantastisk. Snurrer med pesto minder om pizzasnegle - men er her lavet med spinat i dejen, der er snoet op med revet ost og pesto. Pestoen giver snurrerne en dejlig smag og spinaten sikrer den flotte farve. Pestosnurrer er perfekte til en picnic eller som en lille snack, som en del af en buffet eller brunch. Du kan bruge alle slags pesto - persille-, bassilikum- og ramsløgspesto er oplagt.
https://www.arla.dk/opskrifter/snurrer-med-pesto/

Sådan gør du

Bagetid:

15-18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dej
  • Blend spinat og vand til spinatjuice.
  • Smelt smørret i en gryde - tag gryden af varmen og tilsæt spinatjuice.
  • Hæld den lune juice i en røreskål og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen til den er glad og smidig ( ca. 10 min. - gerne i en røremaskine). Dejen skal ikke klistre. Lad dejen hæve tildækket ½-1 time et lunt sted.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkantet plade (ca. 35 x 45 cm). Smør pesto på dejpladen og drys med ost.
  • Fold ⅓ af dejen indover fyldet fra den korteste ende. Fold igen ⅓ af dejen indover, så dejpladen nu er i 3 lag.
  • Skær dejen ud i 10 -12 strimler. Træk lidt i strimlerne og sno hver strimmel stramt og form den til en snegl (fold dejenden ind under sneglen og fastgør de to ender til hinanden).
  • Læg snurrerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i ca. ½ time.
  • Bag snurrerne og lad dem køle af på en bagerist. Pensl de nybagte snurrer med lidt pesto.

Pensl de nybagte snurrer med lidt pesto lige så snart de kommer ud af ovnen. Så får de en flot blank overflade og bliver endnu mere snaskede.

Energiindhold for hele retten:

13160 kJ / 3145 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13 % 7,2 g
Kulhydrat: 48 % 26,7 g
Fedt: 39 % 9,9 g
Mere inspiration

Lav ramsløgspesto, når ramsløg er i sæson i det tidlige forår .

Ramsløgspesto
30 min
Ramsløgspesto
(30)

Ingredienser

Dej
100 g Spinatblade
2 dl Koldt vand
25 g Smør
25 g Gær
3 dl Yoghurt naturel, ymer eller A38
150 g Fuldkornshvedemel
350 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
Fyld
1 dl Persille pesto eller anden grøn pesto
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Persille pesto til pensling