Rygeostsalat

Rygeostsalat

30 min
En nem og hurtig opskrift på rygeostsalat, som er perfekt sammen med rugbrød. Rygeostsalat med sprøde radiser, saftig agurk og frisk purløg er rigtig lækker både som forret, til frokost - eller som mellemmåltid. Hjemmelavet rygeostsalat smager af sol og sommer, og smager lige godt om den spises hjemme eller på farten.

Sådan gør du

Rygeostsalat
  • Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt og peber.
  • Vend agurk, radiser og purløg i (gem lidt til pynt).
  • Pynt med purløg og server rygeostsalaten med radiser og brød.

Du kan supplere agurk og radiser med forårsløg, småbitte buketter af blomkål eller friskbælgede ærter. Så bliver salaten mere fyldig og kan anvendes som en tilbehørssalat.

Energiindhold for hele retten:

4866 kJ / 1163 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 13,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 44,1 % 12,9 g
Fedt: 42,4 % 5,7 g
Mere inspiration

Prøv at servere disse rugbrødschips til rygeostsalaten - det er bare et godt match.

Rugbrødschips
20 min
Rugbrødschips
(14)

Ingredienser

Rygeostsalat
200 g Rygeost
2 dl Creme fraiche eller ymer
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ Agurk i tern
125 g Radiser i skiver
4 spsk Klippet frisk purløg
Tilbehør
Radiser
Ristet rugbrød eller groft knækbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk