Broccolisalat

Broccolisalat

60+ min
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner er en skøn kombination. Den klassiske broccolisalat er dejlig i sig selv, og kan også bruges som lækkert tilbehør til forskellige retter. Hjemmelavet broccolisalat er helt oplagt på en buffet - ligesom den er god i madpakken, hvis der altså er noget tilovers.

Sådan gør du

Dressing
  • Rør fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid.
Salat
  • Rist baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle eller lignende.
  • Bland broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, rødløg og halvdelen af baconen i en skål. Hæld dressingen over og vend rundt.
  • Pynt med resten af baconen og server.
Mere inspiration

Prøv denne skønne salat med forskellige bønner.

Velbekomme!
Tip

Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolien sprød og stadigvæk fint grøn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7743 kJ / 1851 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 22,1 % 6,4 g
Kulhydrat: 25,8 % 7,4 g
Fedt: 52,1 % 6,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Dressing
2½ dl
Rødvinseddike
2 tsk
Sukker
1½ spsk
Salat
Bacon i meget små tern
300 g
Broccoli i meget små buketter
800 g
Rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
1
Solsikkekerner
1½ dl
Rosiner
1½ dl