Broccolisalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(341 vurderinger)

60+ min

Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner. Skøn kombination.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Salat

  • 300 g bacon i meget små tern
  • 800 g broccoli i meget små buketter
  • 1 rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
  • 1½ dl solsikkekerner
  • 1½ dl rosiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Rør fraiche med rødvinseddike og sukker. Lad dressingen stå koldt en times tid.

Salat

Rist baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle eller lignende.

Bland broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, rødløg og halvdelen af baconen i en skål. Hæld dressingen over og vend rundt. Pynt med resten af baconen.

Tip

Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad dem dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolibuketterne sprøde og stadigvæk fint grønne.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde: