Hvidkålssalat

1 time
Arbejdstid: 30 min
Hvidkålssalat

Hvidkålssalat med rosiner og ananas smager herligt og passer de flestes smagsløg. Hvidkålssalaten er både sprød, sød og cremet. Salatsaucen til hvidkålssalaten består af yoghurt, der er smagt til med honning - og den lette sødme smyger sig blødt omkring hvidkål, rosiner og ananas. Du kan servere hvidkålssalat til både fisk, fjerkræ og kød - og har du en rest hvidkålssalat kan du tage den med i madpakken.

Ingredienser

Hvidkålssalat

1 spsk Mælk
1 tsk Honning
¼ liter Yoghurt 10%
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dåse Ananasringe i egen saft (ca. 340 g)
300 g Fintsnittet hvidkål
100 g Lyse rosiner

Pynt

Lyse rosiner
Skovsyre

Sådan gør du

Hvidkålssalat

  • Rør mælk og honning sammen i en skål.
  • Vend yoghurt i, tilsæt salt og peber og smag salatsaucen til.
  • Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte og skær dem i mindre stykker.
  • Vend hvidkål, ananasstykker og rosiner i salatsaucen.
  • Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Pynt med rosiner og skovsyre, smag til og server.

Stil salatsaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Anret hvidkål, ananasstykker og rosiner lagvis i en skål. Server salatsaucen ved siden af. Skift evt. noget af hvidkålen ud med revne gulerødder.

Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvidkalssalat/