Japan er et gastronomisk mekka, der i den grad er ved at vinde indpas i den vestlige verden. Vi har i mange år kendt til sushi, men nu har mange af de andre rigtig gode retter også fundet vej til vores spisebord. Okonomiyaki er det japanske bud på en madpandekage. Hovedingredienserne i okonomiyaki er kål, mel, æg og en smagsgiver - vi bruger den japanske miso. Og så serverer vi vores okonomiyaki med friske forårsløg og bonitoflager, som er flager af tørret tun. Du kan også servere den med fx tørret tang. Traditionelt tilberedes okonomiyaki ved bordet på en varm stålplade, men du kan sagtens anvende en stegepande, som vi gør her.
Lyst til endnu en dejlig ret, der er inspireret af østen?
Du kan istedet for miso anvende dashi.
7101 kJ / 1697 kcal
428 kJ / 102 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 18,6 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 49 % | 12,3 g |
Fedt: | 32,4 % | 3,7 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.