Okonomiyaki - Japanske madpandekager
Japan er et gastronomisk mekka, der i den grad er ved at vinde indpas i den vestlige verden. Vi har i mange år kendt til sushi, men nu har mange af de andre rigtig gode retter også fundet vej til vores spisebord. Okonomiyaki er det japanske bud på en madpandekage. Hovedingredienserne i okonomiyaki er kål, mel, æg og en smagsgiver - vi bruger den japanske miso. Og så serverer vi vores okonomiyaki med friske forårsløg og bonitoflager, som er flager af tørret tun. Du kan også servere den med fx tørret tang. Traditionelt tilberedes okonomiyaki ved bordet på en varm stålplade, men du kan sagtens anvende en stegepande, som vi gør her.
Ingredienser
Okonomiyaki sauce
½ dl
Japansk sojasauce
|
|
---|---|
½ dl
Worcestershiresauce
|
|
½ dl
Vand
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Hvidvinseddike
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Majsstivelse
|
Madpandekager
6
Æg
|
|
---|---|
180 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2½ dl
Vand
|
|
2 spsk
Mørk miso
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
20 g
Smør
|
|
500 g
Fintsnittet hvidkål
|
|
3
Fintsnittet forårsløg
|
1 dl
Fraiche
|
|
---|---|
1 dl
Tørret tang eller bonito flakes
|
Sådan gør du
Okonomiyaki sauce
Madpandekager
Du kan i stedet for miso anvende dashi.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7054 kJ / 1686 kcal
Næringsindhold pr. 100g
423 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 17,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 51,4 % | 12,8 g |
Fedt: | 31,1 % | 3,6 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.