Okonomiyaki - Japanske madpandekager

Okonomiyaki - Japanske madpandekager

45 min Hovedret

Japan er et gastronomisk mekka, der i den grad er ved at vinde indpas i den vestlige verden. Vi har i mange år kendt til sushi, men nu har mange af de andre rigtig gode retter også fundet vej til vores spisebord. Okonomiyaki er det japanske bud på en madpandekage. Hovedingredienserne i okonomiyaki er kål, mel, æg og en smagsgiver - vi bruger den japanske miso. Og så serverer vi vores okonomiyaki med friske forårsløg og bonitoflager, som er flager af tørret tun. Du kan også servere den med fx tørret tang. Traditionelt tilberedes okonomiyaki ved bordet på en varm stålplade, men du kan sagtens anvende en stegepande, som vi gør her.

Mere inspiration

Lyst til endnu en dejlig ret, der er inspireret af østen?

Velbekomme!
Tip

Du kan istedet for miso anvende dashi.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7316 kJ / 1749 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,9 % 4,6 g
Kulhydrat: 47,9 % 12,4 g
Fedt: 34,2 % 4,1 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser