Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

30 min
Nem hokkaidosuppe, som har en fantastisk orange farve, og som ikke er besværlig at lave, da græskarret har beholdt skrællen på. Hokkaidosuppen er både fyldig og krydret - og de sprøde rugbrødsstave og topping af æble, løg og mandler giver en skøn smagsoplevelse. En dejlig græskarsuppe som fryder både mave, mund og øjne. Lav gerne en stor portion hokkaidosuppe, så du har til flere dage med hurtig aftensmad.

Sådan gør du

Hokkaidosuppe
  • Vask hokkaidogræskarret godt, flæk det og fjern kernerne.
  • Skær hokkaido og kartofler i grove stykker og kom dem i en stor gryde sammen med bouillon, hvidløg og timian. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 20 min.
  • Fjern timianstilkene og blend suppen til den er helt glat.
  • Vend eddike, salt og peber i hokkaidosuppen og smag til.
Rugbrødsstave
  • Skær rugbrødet i brede stave og rist det på en brødrister.
  • Pensl de ristede rugbrødsstave med olie og drys med salt.
Topping
  • Kom hokkaidosuppen i varme skåle og fordel lidt topping på hver portion. Server med resten af toppingen og de lune rugbrødsstave.

Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl. Bruger du andre græskar med grovere skræl, skal du bruge ca. 900 g skrællet græskarkød.

En rest hokkaidosuppe kan bruges som sauce til fx fiskefrikadeller eller andet pandestegt, hvor der ikke rigtig er "noget" at lave sauce af.

Energiindhold for hele retten:

7229 kJ / 1728 kcal

Næringsindhold pr. 100g

225 kJ / 54 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,7 % 1,7 g
Kulhydrat: 54 % 7,1 g
Fedt: 33,3 % 2 g
Mere inspiration

Dejlig cremet suppe, der smager og giver kulør på spisebordet.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Hokkaidosuppe
1 Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
2 Store skrællede kartofler (ca. 250 g)
1 liter Grøntsagsbouillon
1 Stort pillet fed hvidløg
10 Stilke frisk timian
2 spsk Eddike
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Rugbrødsstave
250 g Groft rugbrød i skiver
1 tsk Koldpresset rapsolie
½ tsk Flagesalt
Topping
3 Røde æbler i kvarte skiver (ca. 375 g)
1 Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
75 g Grofthakkede saltede mandler
2 dl Fraiche
2 dl Blade af bredbladet persille