Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Hokkaidosuppen (som har en fantastisk orange farve, da græskarret har beholdt skrællen på) er fyldig og krydret. En dejlig suppe som både smager og mætter godt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Hokkaidosuppe

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1 kg)
  • 2 store skrællede kartofler (ca. 200 g)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 stort pillet fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 10 stilke frisk timian
  • 6 stilke bredbladet persille - kun stilkene
  • 2 spsk ufarvet lagereddike
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rugbrødsstave

  • 250 g groft rugbrød i skiver
  • 1 tsk koldpresset rapskimolie
  • ½ tsk flagesalt

Topping

  • 2 røde æbler i kvarte skiver (ca. 250 g)
  • 1 rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
  • 50 g grofthakkede saltede mandler
  • 2½ dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche  5%
  • 2 dl blade af bredbladet persille

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Hokkaidosuppe

  1. Vask hokkaido græskarret godt, flæk det og fjern kernerne.
  2. Skær hokkaido og kartofler i grove stykker og kom dem i en stor tykbundet gryde sammen med bouillon, hvidløg, laurbærblad og krydderurtestilke.
  3. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 20 min.
  4. Fjern krydderurtestilkene og blend suppen til den er helt glat.
  5. Vend eddike, salt og peber i hokkaidosuppen og smag til.

Rugbrødsstave

  1. Skær rugbrødet i brede stave og rist det på en brødrister.
  2. Pensl de ristede rugbrødsstave med olie og drys med salt.

Topping

  1. Kom hokkaidosuppen i varme skåle og fordel lidt topping på hver portion. Server med resten af toppingen og de lune rugbrødsstave.

Tip

Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl. Bruger du andre græskar med grovere skræl, skal du bruge ca. 900 g skrællet græskarkød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6427 kJ / 1536 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 14,2 %
  • Kulhydrat: 58,6 %
  • Fedt: 27,2 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag