Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl. Bruger du andre græskar med grovere skræl, skal du bruge ca. 900 g skrællet græskarkød.
En rest hokkaidosuppe kan bruges som sauce til fx fiskefrikadeller eller andet pandestegt, hvor der ikke rigtig er "noget" at lave sauce af.
7081 kJ / 1692 kcal
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 12,9 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 55,2 % | 7,1 g |
Fedt: | 31,9 % | 1,9 g |
Dejlig cremet suppe, der smager og giver kulør på spisebordet.
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
1
Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2
Store skrællede kartofler (ca. 250 g)
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1
Stort pillet fed hvidløg
|
|
10
Stilke frisk timian
|
|
2 spsk
Eddike
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
250 g
Groft rugbrød i skiver
|
|
---|---|
1 tsk
Koldpresset rapsolie
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
3
Røde æbler i kvarte skiver (ca. 375 g)
|
|
---|---|
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
|
|
75 g
Grofthakkede saltede mandler
|
|
2 dl
Fraiche
|
|
2 dl
Blade af bredbladet persille
|