Græskarsuppe med ingefær

Græskarsuppe med ingefær

45 min
Fryseegnet
Hjemmelavet græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron er nem at gå til. Græskarsuppen her er kogt på halloween græskar, men du kan også bruge hokkaido eller butternut squash. Suppen er cremet og lækker, og har en dejlig krydret smag af ingefær og citrongræs. Og den ser rigtig flot ud serveret med hvid creme fraiche og en grøn krydderurt. Du kan vælge din yndlingskrydderurt - her har vi pyntet med koriander.
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarsuppe-med-ingefar/

Sådan gør du

Græskarsuppe
  • Skær græskarkødet i tern. Fjern de yderste blade på citrongræsstilken og snit den bløde del meget fint. Skær ingefæren i tynde strimler.
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, citrongræs og ingefær ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til, det skal ikke brune.
  • Tilsæt bouillon og laurbærblade, bring i kog og lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Fjern laurbærbladene, blend suppen glat og tilsæt citronsaft, salt og peber. Smag græskarsuppen til. Anret græskarsuppen med en skefuld cremefraiche og friske korianderblade. Server med brød.

Giv græskarsuppen et skud chili, hvis du vil have den til at varme lidt ekstra. Græskarsuppe kan laves med forskellige slags græskar. Du kan også bruge hokkaido eller butternut squash til suppen - disse skal ikke skrælles, men blot vaskes godt inden du fjerner kernerne.

Hvis I laver halloween græskarhoveder, er det oplagt at bruge indmaden til en gang varmende græskarsuppe.

Energiindhold for hele retten:

7685 kJ / 1837 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,5 % 1,7 g
Kulhydrat: 47,2 % 6,9 g
Fedt: 41,3 % 2,8 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Græskarsuppe
900 g Skrællet græskar, fx halloween græskar
2 stilke Citrongræs
40 g Skrællet frisk ingefær
40 g Smør
1½ liter Grøntsagsbouillon
2 Laurbærblade
3 spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
2½ dl Creme fraiche
Frisk koriander
Tilbehør
300 g Groft brød