Græskarsuppe med ingefær

Hjemmelavet græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron er nem at gå til. Græskarsuppen her er kogt på halloween græskar, men du kan også bruge hokkaido eller butternut squash. Suppen er cremet og lækker, og har en dejlig krydret smag af ingefær og citrongræs. Og den ser rigtig flot ud serveret med hvid creme fraiche og en grøn krydderurt. Du kan vælge din yndlingskrydderurt - her har vi pyntet med koriander.
Ingredienser
Græskarsuppe
900 g
Skrællet græskar, fx halloween græskar
|
|
---|---|
2 stilke
Citrongræs
|
|
40 g
Skrællet frisk ingefær
|
|
40 g
Smør
|
|
1½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
2
Laurbærblade
|
|
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Tilbehør
300 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Græskarsuppe
Giv græskarsuppen et skud chili, hvis du vil have den til at varme lidt ekstra. Græskarsuppe kan laves med forskellige slags græskar. Du kan også bruge hokkaido eller butternut squash til suppen - disse skal ikke skrælles, men blot vaskes godt inden du fjerner kernerne.
Hvis I laver halloween græskarhoveder, er det oplagt at bruge indmaden til en gang varmende græskarsuppe.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7683 kJ / 1836 kcal
Næringsindhold pr. 100g
247 kJ / 59 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 11,5 % | 1,7 g |
Kulhydrat: | 47,2 % | 6,9 g |
Fedt: | 41,3 % | 2,8 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du håndterer frisk ingefær.
