Teriyakikylling

Teriyakikylling

45 min
Teriyakikylling med ris og grøntsager er det perfekte familiemåltid. Den saftige kylling og den lækre teriyakisauce er noget, som både børn og voksne kan lide. Den enkle og velsmagende gryderet består udover kylling af gulerødder og broccoli, som bidrager både med sprødhed og farve. Teriyakikylling er nem at tilberede, servere og spise - og kræver ikke meget opvask efterfølgende.

Sådan gør du

  • Skær kyllingelårfileterne i strimler og drys dem med salt.
  • Kom smør i en sauterpande og brun kyllingestykkerne ved kraftig varme til de er gyldne. Tag kyllingestykkerne op af panden.
  • Steg gulerødder, broccoli og hvidløg 2-3 min. ved kraftig varme - og læg kyllingstykkerne tilbage.
  • Hæld teriyakisauce, sojasauce, sambal oelek og fløde over retten og lad den koge ved jævn varme 3-5 minutter.
  • Server teriyakikylling med kogte ris og forårsløg i skiver.

Gør din teriyaki vegansk eller vegetarisk, og server den med tofu eller stegt ost fx. halloumi.

Energiindhold for hele retten:

9784 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 53,1 % 14,5 g
Fedt: 22,7 % 2,8 g
Mere inspiration

Her er en anden klassisk gryderet med kylling.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(33)

Ingredienser

Kyllingelårfileter
450 g
Groft salt
½ tsk
Smør
20 g
Gulerødder, skåret i strimler
2
Broccoli i buketter og skiver
250 g
Fed hvidløg i skiver
3
Teriyakisauce
½ dl
Sojasauce
2 spsk
Sambal oelek
1 tsk
Madlavningsfløde
2½ dl
Tilbehør
Løse ris, parboiled (4 dl)
320 g
Forårsløg i skiver
3